Box Office: Gravitaci překonalo řádění seniora

Box Office: Gravitaci překonalo řádění seniora | Fandíme filmu
Ani všechny hvězdy Hollywoodu nestačily Ridleymu Scottovi na lepší přijetí jeho novinky.

Dalo by se říct, že tento filmový víkend byl pro Američany téměř dokonalý. Nabídl totiž jak odlehčenou zábavu, tak silnější témata s nekompromisní přístupností. Nakonec se ale vybíralo spíše z osvědčených hitů.

První místo má Bad Grandpa od tvůrců série Jackass, kteří nasazují svoje filmy téměř na den přesně ve stejnou říjnovou dobu. Převlečený Johnny Knoxville dostal 32 milionů dolarů z Ameriky a nějakých 8 milionů z Velké Británie, Německa a jiných trhů. Na 15 milionový rozpočet je to samozřejmě výborný výsledek, ale jackassovské filmy už takové výsledky provázejí. Trojka Jackass měla například otvírák ve výši 50 milionů. Navíc kritici ani film nijak neztrhali, je to prostě jen obyčejná novodobá groteska, která má dokonce i nějaké to malé srdce.

Na dvojce Gravitace se solidními 20 miliony, což je sedmnáctý nejlepší výsledek ve čtvrtém týdnu promítání, pohybujeme se teď někde nad Šestým smyslem, který se před lety ve svém čtvrtém týdnu také dostával na dvacítku. Velká zkouška přijde ale až příští týden, protože film ztratí IMAXové projekce a teprve tehdy se uvidí, jestli jde o novodobého Avatara, kterému něco takového nedělalo vůbec žádné problémy. Nějaký výraznější propad by tam ale už měl být. Naříkat však nemusíte, protože film si jde sebejistě pro 200 milionů pouze z Ameriky.

Bez finančních obtíží zatím v klidu plave i Kapitán Phillips, který má tento víkend 12 milionů dolarů a z Ameriky v součtu už nějakých 70 milionů.

Brad Pitt a Michael Fassbender mají právě v kinech dva filmy, 12 Years a Slave a Konzultanta, studio Fox doufalo spíše v úspěch toho druhého, opak však byl pravdou. Konzultant, za kterým stojí taková jména jako Ridley Scott nebo literární legenda Cormac McCarthy, vynesl ubohých 8 milionů. Producenti tvrdí, že to byl pro Scotta dárek o rozpočtu 25 milionů, který si zasloužil výborným přijetím Promethea. Samozřejmě teď už můžeme jen spekulovat, proč se režisér pustil právě do tohoto materiálu, protože McCarthyho scénář se údajně pohybuje někde v amatérských výšinách. Já věřím, že Scott pro to bude mít podobně překvapivé vysvětlení jako k Hannibalovi, který prý má být podle nedávného rozhovoru "romantickou komedií". Diváci ale šli na drogový thriller ve stylu Trafficu a ten prý nedostali.  Někdo by možná namítl, že produkci pošramotilo úmrtí Tonyho Scotta, ale svůj hlavní podíl myslím nese marketingové oddělení, které prostě nedokázalo film prodat jinak, než stylem "koukněte na všechny ty filmové hvězdy".

Na pětce máme Zataženo, občas trakaře 2 s 6,1 miliony a stovkou na kontě. O 60 % pak spadla jak Carrie, která má s víkendovými 6 miliony dolarů na kontě pouze 26 milionů, a Plán útěků se 4 miliony a celkovými 17 miliony, které zdaleka nedosahují na nějakých 100 milionů, které celá tuhla zábava ve výsledku stála.

Vítězem tohoto víkendu je tak 12 Years a Slave, který se dokázal z limitovaného nasazení ve 123 kinech prodrat pomocí 2 milionů až na osmé místo žebříčku. Příští týden ho čeká široké nasazení, a pokud jsou Američané vysazení na filmy z období občanské války stejně jako Češi na holocaustová či totalitní dramata, nebudou mít Pitt s Fassbenderem problém překonat vlastního Konzultanta.

Stranou ještě zmíním lesbické drama Život Adele, které si i přes tvrdý rating NC-17 vyneslo z kin 100 000 dolarů.

Příští týden by si určitě dobré přijetí zasloužilo dobrodružné sci-fi Enderova hra, které by mohlo dvanáctiletým klukům nabídnout slušnou alternativu ke všem "potemnělým" blockbusterům poslední doby. Dále startuje Last Vegas, stařecká obdoba Pařeb, animák Ptačí úlet a v několika kinech i britská romantická komedie Lásky čas, Man of Tai Chi, The Dallas Buyers Club nebo třeba další z řady filmů Jamese Franca, biografický Sal.

Zdroj: Deadline 

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest