The Invisible Woman: Ralph Fiennes režíruje

The Invisible Woman: Ralph Fiennes režíruje | Fandíme filmu
Populární herec natočil drama o milostném románu Charlese Dickense. Pusťte si trailer.

Když se Ralpha Fiennese zeptali, zdali je dlouholetý obdivovatel Charlese Dickense odvětil, že vůbec ne, ba naopak:

"…jeho dílo jsem ignoroval až do doby než jsem si přečetl scénář Abi Morgan (Stud), napsaný podle předlohy Claire Tomalin „The Invisible Woman: The Story of Nelly Ternan and Charles Dickens“. Byl jsem překvapený, ten příběh jsem neznal. Nějaké řeči o Dickensovi a mladé herečce jsem možná zaslechl, víc než samotný Dickens, mě ale upoutal příběh Nelly [Ternan]".

Historické drama Neviditelná žena vypráví příběh Dickense a jeho tajné, celoživotní milenky Nelly Ternan, kterou ztvárnila Felicity Jones (Zamilovaní, Vrtěti ženou). Nelly byla z nižších společenských kruhů a tak Charles nikdy nemohl dovolit, aby se na jejich románek přišlo, v tajnosti ho dokázali udržet více jak třicet let, až do jeho smrti. Ralph nejen, že hraje samotného Dickense, jednoho z nejslavnějších romanopisců své doby, ale zároveň již podruhé usedl na režisérskou židli (prvně v nepříliš úspěšném dramatu Coriolanus). V dalších rolích uvidíme Michelle Fairley (Hra o trůny) a Kristin Scott Thomas.

Z přiloženého traileru je vidět, že film klade důraz na herecké výkony, dobové prostředí, kouzlo lásky. Taková romantická klasika, která nás ale na první pohled ničím nepřekvapuje ani se neodlišuje od podobných historických dramat. A v tomto duchu se nesou i první reakce na film, jenž má svoji premiéru již za sebou na zámořských festivalech. Perlička na závěr: Film se částečně natáčel v lokacích Harryho Pottera. Do širší distribuce se Neviditelná žena dostane na přelomu roku.

The Invisible Woman: Trailer

 

Zdroje: THR, Filmofilia

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest