Nemesis: Zlé dvojče Batmana vstoupí na scénu

Nemesis: Zlé dvojče Batmana vstoupí na scénu | Fandíme filmu
Další komiks od tvůrce Kick-Ass a Wanted bude zfilmován. Scénář je již hotov.

Napadlo vás někdy jaké by to bylo, kdyby Batman nestál na straně dobra, ale byl z něj zákeřný, vypočítavý a skrz naskrz prohnilý superzlořád? S touto nevšední myšlenkou přišel Mark Millar, tvůrce Kick-Ass, Wanted či Secret Service. Společně s kreslířem Stevem McNivenem tak dali před třemi lety vzniknout dalšímu grafickému románu s názvem Nemesis a podle všeho se jedná o hodně pohlcující a (opět) brutální čtivo. V komiksu přivedli k životu stejnojmenný charakter, který je skloubením Batmana s Jokerem dohromady. Komiksy sledují příhody padoucha, který znepříjemňuje život strážcům zákona všude možně po světě. Pod maskou se skrývá miliardář a génius Matt Anderson, nejvyhlášenější světový zloduch usilující pomstít smrt svých milovaných rodičů, kteří byli rovněž zločinecké krve. Z východu se Nemesis vrací do Washingtonu D.C., kde žije Blake Morrow, policejní šéf a osoba zodpovědná za skon Andersonových rodičů.

O filmové adaptaci se už začalo šeptat v roce 2010 a ve spojitosti s režií padala taková jména, jako Sam Raimi nebo Guy Ritchie. Po právech na zfilmování Millarova komiksu nakonec draplo studio 20th Century Fox a s režií byl tehdy spjat Tony Scott. Do výroby filmu se mělo nalít sto padesát mega a o účasti se vyjednávalo s Johnnym Deppem a Bradem Pittem. Na scénáři pracoval Matthew Michael Carnahan, k němuž se časem připojil i jeho známější bratr Joe Carnahan (A-Team, Mezi vlky). Jenomže po náhlém skonu Scotta zůstal projekt bez režiséra. Nahradit by ho nakonec měl právě Joe Carnahan, který před několika týdny dokončil scénář.

Millar scénář velmi chválí a hovoří o něm opravdu zapáleně, což na druhou stranu u něj není nic výjimečného. Podle jeho typicky přehnaných řečí nás čeká dokonce "jeden z nejlepších filmů desetiletí". Do hlavní role internetová šuškanda naposledy pasovala Liama Neesona či Michaela Fassbendera, avšak čerstvější informace o obsazení nebo první klapce jsou prozatím v nedohlednu. Co na to říkáte, vážení čtenáři. Zaujal vás Millarův antihrdina Nemesis? Na závěr přidáváme animované video.

Nemesis: Animované video

 

 Zdroje: Deadline, Bleeding Cool, Bleeding Cool 2, Twitter Joe Carnahana, Millar World forum, Super Hero Hype

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest