Star Trek: Chystá se film o prvním setkání s mimozemšťany

Star Trek: Chystá se film o prvním setkání s mimozemšťany | Fandíme filmu
Paramount
Celého světa filmového Star Treku se má chopit letitý producent X-Menů.

Studio Paramount Pictures jedná se Simonem Kinbergem o tom, že by se ujal jako producent filmové série Star Trek. Prozatím se má Kinberg dohlédnout na nejbližší chystaný snímek, jenž by měl jít do kin v příštím roce. Pokud spolupráce bude fungovat, měl by Kinberg převzít kreativní kontrolu nad celou značkou. Přesně řečeno nad její filmovou částí, na seriály i nadále budou dohlížet Alex Kurtzman a Akiva Goldsman.

Dosud se o filmu uvádělo pouze tolik, že by měl pojednávat o „zrodu“ Star Treku. The Hollywood Reporter, který přinesl informaci o Kinbergovi, teď píše, že se nový film odehrává „několik desítek let před Star Trekem uvedeným v roce 2009“. Nejspíš prý „v moderní době“. Film má pojednávat o vytvoření Hvězdné flotily a prvním kontaktu lidstva s mimozemšťany.

To vyvolává celou řadu otázek. V dosavadní historii Star Treku se lidstvo před navázáním dlouhodobých vztahů s mimozemšťany v menším či větším rozsahu setkalo v dějinách vícekrát. K zásadnímu styku s Vulkány dochází roku 2063 ve filmu Star Trek VIII: První kontakt. Právě tohle setkání posunulo lidský pokrok kupředu. A další data: Star Trek z roku 2009 je zasazený do období po roce 2233 (mládí Jamese Tiberia Kirka). K založení Hvězdné flotily došlo roku 2130. Roku 2151 byla dokončena loď Enterprise (NX-01), první loď schopná cestovat rychlostí warp 5.

Co z toho plyne? Možná bude děj zasazen někam do doby mezi roky 2130 a 2151, kdy krom spuštění Enterprise (NX-01) došlo také k prvnímu setkání s Klingony. Možná uvidíme cestu nějaké lodi se slabším warpovým pohonem, kterou čeká setkání s mimozemšťany, o němž se v dosavadních Star Trek filmech a seriálech nemluvilo. Anebo se celá historie Treku bude nějakým způsobem přepisovat? Vznikne úplně nová kontinuita, vedle té hlavní a té ze Star Treku 2009? Zvlášť matoucí je zmínka o „moderní době“. Co přesně se tím myslí? Budou snad počátky Hvězdné flotily v novém filmu zasazeny do současnosti? Vyloučit samozřejmě nejde ani to, že je článek The Hollywood Reporteru zkrátka jen zmatečně napsaný, případně je v něm vyloženě chyba. Tak snad se co nejdřív dočkáme dalších podrobností.

Chystaný film režíruje Toby Haynes, scénář píše Seth Grahame-Smith. Mezi producenty stále figuruje také J.J. Abrams, jenž v roce 2009 značku v kinech restartoval. Simon Kinberg začínal jako scenárista, postupně se z něj stal výrazný producent. Léta patřil mezi klíčové osobnosti filmové ságy X-Men, má nominaci na Oscara za Marťana, produkoval sérii s Herculem Poirotem a podílel se na soudobé podobě Star Wars. Tam ale jeho role oproti dřívějším předpokladům rychle ustoupila do pozadí a následně skončila. Tak uvidíme, zda jeho dráha u Star Treku bude plodnější.

Titulní foto je ilustrační

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest