Warfare: Režisér Občanské války se vrací do bitvy

Warfare: Režisér Občanské války se vrací do bitvy | Fandíme filmu
A24
Alex Garland se po fiktivní válce zaměří na tu skutečnou, v Iráku roku 2006.

Občanská válka režiséra a scenáristy Alexe Garlanda si v kinech vede skvěle. Nezávislák o ozbrojeném konfliktu uvnitř Spojených států si odnáší pochvalné recenze a do dnešního dne utržil na svou velikost pěkných 60 milionů dolarů. Alex sice říká, že by si od režírování chtěl dát na čas pauzu a věnovat se nějakou dobu zase jen psaní, nicméně už stihl rozjet další režijní projekt. A opět válečný.

Novina se jmenuje Warfare (zhruba „Válka“ nebo „Válčení“) a podle prozatím dostupných informací to vypadá, že se film zaměří na Raye Mendozu a jeho vojenskou kariéru. V roce 1997 Mendoza narukoval do amerického námořnictva, kde sloužil 16 let. Byl členem SEAL Teamu 5, případně instruktorem SEALs a dalších speciálních sil. V roce 2006 byl nasazený v Iráku, kde se se jako komunikační důstojník podílel na dobývání města Ramadi.

Spolu s kolegou Jarikem Denmanem založil společnost War Office Productions, která zaměstnává vojenské veterány a pomáhá hollywoodským filmům točit jejich válečné scény co nejuvěřitelnějším způsobem. Podílel se na snímcích Act of Walor, Na život a na smrt, 22. míle či na seriálu Na seznamu smrti. Naposledy pracoval právě na Občanské válce, kde se seznámil s Garlandem a se kterým teď Warfare osobně připravuje.

Tentokrát neslouží pouze jako odborný poradce, případně jako koordinátor válečných sekvencí, ale s Alexem se podílí na scénáři a snímek spolu s ním režíruje. Ve filmu jej ztvární D’Pharaoh Woon-A-Tai, známý hlavně ze seriálu Reservation Dogs. Do dalších rolí byli obsazeni Cosmo Jarvis, Will Poulter, Joseph Quinn, Noah Centineo, Michael Gandolfini, Finn Bennett či Charles Melton.

Snímek připravuje společnost A24, stejně jako Občanskou válku. Natáčení začalo před několika dny.

Titulní foto je ilustrační, režisér Alex Garland při natáčení Občanské války

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest