Kate Winslet po nehodě při natáčení skončila v nemocnici

Kate Winslet po nehodě při natáčení skončila v nemocnici | Fandíme filmu
HBO
Slavná herečka natáčí v Evropě velký válečný film s názvem Lee. Obsazení bude parádní.

Hvězdná Kate Winslet natáčí v Chorvatsku snímek Lee. Při jedné ze scén uklouzla a byla preventivně převezena do nedaleké nemocnice. Vyšetření neodhalilo žádné závažné zranění, a tak se herečka může vrátit k práci podle původního harmonogramu. To je jistě pozitivní zprávou, pro nás zároveň příležitost seznámit se s novým projektem.

Film pojednává o fotografce Lee Miller, která začínala jako modelka, ale později pro magazín Vogue během druhé světové války začala pracovat jako válečná korespondentka. Ikonickou se stala její fotografie pořízená v Hitlerově vaně. Snímek se zaměří právě na její život za války, její dokumentování válečných zločinů a počínající vztah s jejím pozdějším manželem Rolandem Penrosem.

Winslet hraje hlavní roli a vedle ní vystupuje neméně nabité vedlejší obsazení: Marion Cotillard, Jude Law, Andrea Riseborough, Andy Samberg a Josh O’Connor. Snímek jako svou celovečerní hranou prvotinu natáčí Ellen Kuras, jež točila seriály jako Ozark, Legion, Umbrella Academy nebo Na seznamu smrti. Za dokument The Betrayal – Nerakhoon byla nominována na Oscara a jako kameramanka měla čest pracovat na filmech jako Kokain, Kafe a cigára nebo Věčný svit neposkvrněné mysli, odkud se ostatně také profesně zná s Kate Winslet. Scénář napsali Liz Hannah (Akta Pentagon: Skrytá válka, Srážka s láskou, Mindhunter: Lovci myšlenek) a John Collee (Master & Commander: Odvrácená strana světa, Hotel Mumbai) na motivy knižní biografie od Antonyho Penrose.

Natáčení probíhá primárně v opuštěném armádním přímořském letovisku Kupari, které bylo zničeno za války v 90. letech. V Chorvatsku vzniknou bitevní scény se stovkami komparsistů. Krom Kupari se točí v nedalekém Dubrovníku a okolí a později také v Maďarsku.

Titulní foto: Kate Winslet jako Mare z Eeasttownu

Zdroje: The Hollywood Reporter, Film New Europe

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest