Spasitel: Ryan Gosling hluboko ve vesmíru zachraňuje lidstvo

Spasitel: Ryan Gosling hluboko ve vesmíru zachraňuje lidstvo | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Nová sci-fi od autora Marťana a režisérů Lorda a Millera oznámila datum premiéry.

Ryan Gosling jede na vlně úspěchu Barbie, aktuálně se do kin chystá sympaticky vyhlížející Kaskadér a ani příští rok o charismatickou hvězdu nebudeme v kinech ochuzeni. Datum premiéry právě oznámila nová sci-fi, Project Hail Mary. Uvedení se plánuje na 20. března 2026.

Děj se odehrává v blízké budoucnosti. Gosling hraje Rylanda Grace, učitele, který se stal astronautem. Probouzí se z kómatu na vesmírné stanici. Sám, aniž by si pamatoval, kdo je a jaká je jeho mise. Paměť se mu vrací po částech a postupně si dává dohromady, že byl vyslán do sluneční soustavy Tau Ceti, 12 světelných let od Země, aby zvrátil dopad vesmírné události, která naši planetu uvrhla do počátečního stádia doby ledové. Jak se před ním postupně vyjevují jednotlivé úkoly jeho mise, musí využít veškerého svého vědeckého vzdělání a vynalézavosti. Možná se ale nebude muset spolehnout jen sám na sebe…

Snímek natočili Phil Lord a Christopher Miller, kteří naposledy zrežírovali 22 Jump Street v roce 2014. Pak měli točit Solo: Star Wars Story, ale Lucasfilm se zalekl jejich svérázného přístupu a v polovině natáčení je vyhodil. Pánové rozhodně ale v mezidobí nijak nezaháleli a jako scenáristé a producenti připravili dva celovečerní animované Spider-Many, Lego příběh 2 nebo seriál Afterparty. Každopádně bude fajn po letech opět vidět jejich hraný celovečerák.

Scénář napsal Drew Goddard (Ztraceni, Daredevil, Chata v horách, Marťan), produkují Lord, Miller a Amy Pascal. Film vychází z románu Andyho Weira, autora populárního Marťana. V Česku byla před dvěma lety vydána pod názvem Spasitel, s následující anotací:

Ryland Grace zůstal jako jediný přeživší na zoufalé misi poslední naděje. Pokud selže, lidstvo zanikne. Je tu však drobný háček – Ryland to neví. Nedokáže si vybavit ani své jméno, natož že má nějaký úkol a jak ho asi tak splní. Všechno, co ví, je, že hodně hodně hodně dlouho spal. Že se probudil miliony kilometrů od domova. A že společnost mu dělají dvě mrtvoly. Jak se mu tak vracejí vzpomínky, dojde mu, že putuje nevelkou lodí, sestavenou všemi pozemskými vládami a vesmírnými agenturami a vrženou do hloubky vesmíru, aby odvrátila hrozbu vymření našeho druhu. A díky nečekanému spojenci se mu to možná i podaří..

Foto je ilustrační, Ryan Gosling ve filmu První člověk

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

Spasitel: Ryan Gosling hluboko ve vesmíru zachraňuje lidstvo | Fandíme filmu Spasitel: Ryan Gosling hluboko ve vesmíru zachraňuje lidstvo | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest