Velká škatulata u Pixaru

Velká škatulata u Pixaru | Fandíme filmu
Pixar momentálně chystá hned čtyři filmy, ale s daty premiér se všemožně posouvá a vypadá to, že většinu animáků hned tak neuvidíme.

Poté, co Disney koupil studio Pixar, panovaly obavy, že se v jejich filmech začne objevovat více princezen a méně „hlubších myšlenek“, které doposud oslovovaly i starší diváky. Je pravda, že jednu princeznu jsme od nich již viděli a některým jejich novějším filmům je skutečně vyčítán jednodušší příběh. Přesto bychom studio ještě neměli zatracovat, má totiž v rukávu pár filmů, na které by se mohlo vyplatit počkat. A jelikož Pixar nedávno znatelně zahýbal s daty premiér, vypadá to, že se bude čekat poměrně dlouho. Zde pro vás máme výpis jejich nejbližších filmů.

The Good Dinosaur

Snímek, který pravděpodobně může za všechny přesuny. Devět měsíců před plánovanou premiérou totiž ztratil svého režiséra. Podle oficiálního prohlášení prezidenta Pixaru byl Bob Peterson (Up) z projektu odvolán kvůli potřebě nové perspektivy, trochu z toho ale smrdí nějaký větší problém. Původně se měl The Good Dinosaur poprvé ukázat v kinech 30.5 2014. Nové datum premiéry je ale až 25.11. 2015.

The Good Dinosaur se snaží odpovědět na otázku, jaký by byl život na planetě Zemi, kdyby ji nezasáhl obří asteroid a nevymřeli by tak všichni dinosauři. Mladý, dvacetimetrový Apatosaurus Arlo se ve filmu vydává na nebezpečnou výpravu, která má do jeho neštěstím otřeseného domova navrátit klid a mír. Na cestě ho bude doprovázet nový společník, lidský chlapec jménem Spot.

Finding Dory

Očekávaný sequel úspěšného filmu Hledá se Nemo, se z původního data premiéry, 25.11. 2015, přesouvá na 17.6. 2016. Tato změna asi rozesmutní největší počet fanoušků, protože se momentálně jediné pokračování, které Pixar chystá. Nezbývá tedy nic jiného než doufat, že delší doba na přípravu filmu prospěje a tvůrci tak na Finding Dory budou moci ještě v klidu zapracovat.

Jak již název napovídá, děj se bude tentokrát točit především okolo zapomnětlivé Dory a jejím shledání s rodinou. Film bude navazovat na svého předchůdce a bude se odehrávat přibližně rok po událostech v Hledá se Nemo.

Inside Out

Tento film by se údajně mohl místo 19.6. 2015, promítat již příští rok a nahradil by tak strůjce všech přesunů, film The Good Dinosaur. Není však známo, v jaké fázi vývoje se zrovna snímek nachází, takže možný přesun berte zatím pouze jako spekulaci.

Film se točí kolem Riley, jedenáctiletého děvčete, které se s rodiči přestěhuje do San Francisca. Riley ale prakticky nebude hlavní postavou. Sami tvůrci uvedli, že nás vezmou do míst, které všichni známe, ale nikdo je nikdy neviděl. Film se totiž bude odehrávat v lidské mysli a hlavních rolí se v něm ujme pět různých Rileyných emocí – Radost, Odpor, Zlost, Strach a Smutek.

Día de Muertos

Posledním filmem, o kterém je známo, že Pixar chystá, se neví nic kromě hlavního tématu. Je jím Día de Muertos, čili Den Mrtvých. Tento svátek se slaví především v Mexiku a je jakousi alternativou ke křesťanským dušičkám.

Ve zkratce se tedy na další film od Pixaru můžeme těšit pravděpodobně nejdříve v roce 2015 a téměř po 10 letech nás čeká celý rok bez pixarovky. Je mezi zmíněnými animáky nějaký, na který se opravdu těšíte? A jaký máte názor na kvalitu posledních snímků od Pixaru?

Hledá se Dory

17.06.2016 | USA
Komedie, Dobrodružný, Animovaný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest