Box Office: Jackmanovo Zmizení jen tak z kin nezmizí

Box Office: Jackmanovo Zmizení jen tak z kin nezmizí | Fandíme filmu
Universal Pictures
Temné drama o únosu dětí dosáhlo na první místo. Z filmového nebe se do kin podíval i James Gandolfini.

Co se týče velkých i malých premiér, byl tento víkend vcelku nabitý, a tak se pokusíme všechny výdělky nějak stručně obsáhnout. Začneme snímkem, který si vybudoval velice slušnou pověst už na festivalu v Torontu.

Zmizení (v originále Prisoners) ukořistilo tento víkend první místo s 21,5 miliony dolarů a ani nebylo divu. Hugh Jackman a Jake Gyllenhaal masivně propagovali film kde se dalo a navíc měl snímek v rukávu i jiné trumfy. Režie se chopil Kanaďan Denis Villeneuve s oscarovou nominací za film Požáry, scénář napsal Aaron Guzikowski, jehož díla se soustavně objevují na hollywoodském Black Listu, za kamerou byl Roger Deakins a hudbu složilo islandské hudební jméno Jóhann Jóhannsson. Jak již bylo výše řečeno, film si nesl od Toronta výborné recenze, které chválily všechno od atmosféry až po výtečné herecké výkony. K tomu všemu má režisér Villeneuve dokončený ještě další snímek s Gyllenhaalem nazvaný Enemy, který má ještě lepší recenze. Taky si říkáte, že za tímhle chlapíkem brzy přispěchá nějaký producent s komiksovou adaptací v ruce?

Medailové místo si udrželo i Wanovo Insidious: Chapter 2. Samozřejmě, že šuškanda udělala své, takže se úspěšné tažení ve stylu V zajetí démonu neopakuje, přesto jsou ale všechny výdaje dávno zaplacené a 14 milionů z tohoto víkendu už jen generuje slušný zisk.

Na třetí místo se zvládla vyšplhat i De Nirova The Family se 7 miliony dolarů, která nastřádá z Ameriky přes 20 milionů a zbytek by mohla doplatit Bessonova Francie se zbytkem světa. Na šesté místo nejúspěšnějších zahraničních filmů v USA se doškrábalo i Instructions Not Included, kterému diváci tento víkend přisypali necelých 6 milionů. Během příštího týdne tak v celkových výdělcích porazí Amélii z Montmartru, která tehdy nasbírala přes 33 milionů.

Další premiéra tohoto víkendu Battle of the Year neúspěšně skončila až na pětce. Taneční film, ve kterém Josh Holloway ze Ztracených trénuje breakdancový tým Chris Browna, je údajně tragický i na poměry tanečních filmů, takže z toho bylo jenom 5 milionů. Sony určitě chtěli alespoň desítku, která by standardně odpovídala 20 milionovému rozpočtu, ale co čekat od filmu, jehož přesný průběh dokážete odhadnout jen podle zápletky, kterou jsem výše napsal?

Co se týče limitovaného nasazení hvězdnějších snímků, vůbec špatně si nevedlo romantické Enough Said s Julií Louis Dreyfusovou a předčasně zemřelým Jamesem Gandolfinim, které sesbíralo ze čtyř kin 260 000 dolarů a brzo ho čeká širší distribuce. V pěti kinech pak debutovali Rivalové Rona Howarda, které čeká pořádná premiéra až příští týden, ale tak či tak to bylo z tohoto víkendu pěkných 220 000 dolarů. Pouze do IMAXů se ještě tento víkend vrátil v obnovené premiéře Čaroděj ze země Oz, na kterého přišlo diváků za 3 miliony dolarů.

Příští týden nás tedy čekají Rivalové, doplní je debut Josepha Gordon-Levitta Don Jon a rodiny konečně budou moct opustit Letadla a zajít na čerstvé Zataženo, občas trakaře 2.

Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest