Avatar 2: Arnold Schwarzenegger jako záporák

Avatar 2: Arnold Schwarzenegger jako záporák | Fandíme filmu
Alespoň to tvrdí nejnovější zvěsti. První Avatar se na týden vrátí v Česku na velké plátno a konečně máme pořádné zprávy o dvojce, trojce i čtyřce. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Fox popírá, že by Arnold měl hrát v Avatarovi 2 nebo že by mu vůbec byla jakákoliv role nabídnuta.

Je to tak vážení. Server Latino-Review tvrdí, že Arnold Schwarzenegger a James Cameron navážou na spolupráci z devadesátých let, kdy spolu točili takové hity, jako byli Terminátor 2 nebo Pravdivé lži, a že se Arnold v Avatarovi 2 objeví jako záporák, konkrétně jako další velitel pozemských nájezdníků. Arnoldovy filmy se po návratu z politiky setkávají spíše s vlažnějším přijetím, a tak by spoluprácí s mužem, který pomáhal rozjet jeho kariéru určitě nepohrdl, nicméně zatím je zpráva opravdu nepotvrzená. Naopak je definitivně jasné, že Avatar nakonec skutečně bude mít čtyři části, o kterých jsme se také dozvěděli, kdy je zhruba uvidíme.

Avatar 2 by měl vstoupit do kin (snad s konečnou platností) v prosinci 2016, další dva díly by měly následovat vždy s ročním odstupem a všechny tři části se budou točit naráz. Dříve Cameron naznačoval, že by potenciální čtvrtý film mohl být prequel o kolonizaci Pandory, teď pouze uvedl, že je čtvrtý film hotová věc, a že jeho fiktivní svět je už tak bohatý, že by jej tři filmy jednoduše nedokázaly zachytit v jeho plné šíři a rozmanitosti. A nedokázaly by to zřejmě ani čtyři filmy, protože Cameron pověřil spisovatele sci-fi Stevena Charlese Goulda (autor předlohy Jumpera), aby z jeho světa napsal čtyři romány! I když ani na psaní filmů Cameron nakonec nebude sám.

Scénáře (minimálně dvojky a trojky, které vždy chtěl točit zároveň) dlouhou dobu piloval sám, nakonec si k ruce rozhodl přizvat čtyři scenáristické pomocníky. Joshe Friedmana (seriál Terminator: Sarah Connor Chronicles, Válka světů, Černá Dahlia), dvojici Rick Jaffa, Amanda Silver (Zrození Planety opic a první verze scénářů k Úsvitu Planety opic a Jurskému světu) a Shanea Salerna (Aliens vs. Predator: Requiem, Divoši). O Friedmanovi se ví, že by měl pomáhat s dvojkou, takže lze usuzovat, že Silver s Jaffou se pustí do trojky a Salerno do čtyřky (nebo naopak).

A pokud by se vám tohle všechno zdálo až příliš daleko, máte příležitost od 19. září do 2. října zajet do pražského Cinema City na Novém Smíchově, kde se bude v té době promítat 4DX verze prvního Avatara. Bohužel jenom v českém dabingu, ale přesto se film s redakcí chystáme, abychom vám konečně dali vědět, jestli všechno to škubání sedačkou a foukání za krk opravdu stojí za dražší vstupné.

Zdroje: THR, Latino-Review, The Wrap, Collider I, Collider II

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest