Kickboxer: Do finále klasické akční série nastupuje Scott Adkins

Kickboxer: Do finále klasické akční série nastupuje Scott Adkins | Fandíme filmu
Cannon Film
Zobrazit další 1 obrázek
Van Dammovi už to tolik nekope, ale je tu Adkins, aby jej zastoupil.

Akční Kickboxer z roku 1989 pomáhal nastartovat kariéru Jean-Clauda Van Damma. Ve čtyřech pokračováních sice hrál hlavní roli někdo jiný, nicméně po letech se JCVD k sérii vrátil. V letech 2016 a 2018 přišly snímky Kickboxer: Vengeance a Kickboxer: Odplata, kde roli bojovníka Kurta Sloana sice převzal Alain Moussi, avšak JCVD začal vystupovat jako jeho trenér Durand. Teď je tu snímek Kickboxer: Armaggedon, označovaný jako vyvrcholení nové trilogie.

Kurtovi se obrátí celý život vzhůru nohama, když se stane terčem bombového útoku. Namísto něho však exploze zabije jeho ženu a dítě. Kurt nemá co ztratit a zběsile hledá mezi ilegálními malajskými zápasníky pachatele. Zjišťuje, že je jím Cesare, mistr bojových umění, který vede sadistický kult složený z potomků barmské královské elitní stráže. Cesare je přesvědčený o tom, že nejvíc se toho naučíte skrze bolest. Cesare je bratr mistra Duranda, Kurtova trenéra a přítele z předchozích dvou filmů.

Do role nového padoucha byl obsazen Scott Adkins, uznávaný představitel akčních rolí, známý z filmů jako Utržený ze řetězu, Bourneoovo ultimátum, Neporazitelný, Expendables 2, John Wick 4, Univerzální voják 4 či Doctor Strange. Nikde se mi nepodařilo s definitivní jednoznačností dohledat, zda se vrátí také Van Damme jako Durand. Nicméně starší verze anotace Cesarea popisovala jako Durandovo dvojče. Je tedy možné, že původně měl v novém snímku JCVD vystupovat právě jako záporák Cesare, avšak když jeho účast z jakéhokoliv důvodu nedopadla, stal se z dvojčete obyčejný bratr a do role byl přeobsazený právě Adkins. Nicméně to je pouze spekulace, kdo víc, co se přesně stalo. A stále není vyloučeno, že se Jean-Claude jako Durand nakonec ještě vrátí.

V roli Kurta Sloana znovu vystupuje Moussi. Georges St-Pierre se vrací jako Kurtův parťák Kavi. Scénář napsali Dimitri Logothetis a Jim McGrath, kteří připravili předchozí dva snímky. Režíruje Logothetis, jenž je zodpovědný za hůře přijatou Odplatu a několik vyloženě mizerně hodnocených snímků, jako Anděl smrti nebo Jiu Jitsu. Natáčet se bude letos v dubnu v americkém státě Mississippi. Jestli podobné filmy mají kdysi slavným značkám co dát, to nechám na vašem uvážení…

Titulní foto: Jean Claude Van Damme ve filmu Kickboxer z roku 1989

Zdroje: The Hollywood Reporter, Deadline

Galerie: 2

Kickboxer: Do finále klasické akční série nastupuje Scott Adkins | Fandíme filmu Kickboxer: Do finále klasické akční série nastupuje Scott Adkins | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest