Mercy: Chris Pratt v nové sci-fi odráží obvinění z vraždy

Mercy: Chris Pratt v nové sci-fi odráží obvinění z vraždy | Fandíme filmu
Amazon Prime
Timur Bekmambetov, režisér Wanted, se pouští do natáčení velkolepé sci-fi.

Amazon připravuje nové sci-fi Mercy (Milost). Od momentu, kdy producent Charles Roven a šéfka Amazon MGM Studios Jennifer Salke četli scénář, tak bylo rozhodnuto, že film nepůjde rovnou na streamovací platformu Prime Video, ale bude uvedený celosvětově v kinech, na velkém plátně.

Oznámení hovoří o „velkém“ sci-fi filmu, který je zasazený do blízké budoucnosti, kdy výrazně narostla četnost udělování trestu smrti. Protagonistou filmu je detektiv obviněný z násilnému zločinu. Pokud si chce zachránit vlastní krk, musí za každou cenu prokázat svou nevinu.

Režíruje Timur Bekmambetov, jenž o snímku říká, že přinese důležitý příběh o tom, jak budoucnost ovlivní umělá intelience. Sovětský rodák Bekmambetov se představil mezinárodnímu publiku spolu s Noční a Denní hlídkou. Jako svůj anglicky mluvený debut natočil Wanted s Angelinou Jolie. Po propadáku Ben Hur z roku 2016 začal Bekmambetov točit menší filmy, ruské filmy, dost produkoval a hodně se věnoval experimentální tvorbě vyprávěné na obrazovce počítače. Mercy je tedy pro něj návratem k natáčení nákladných velkofilmů.

Hlavní roli detektiva ztvární Chris Pratt, který už v minulosti shodou okolností s Bekmambetovem spolupracoval, a to na zmiňovaném Wanted. Jinak je divákům dobře známý jako Star-Lord z marvelovek, vídat jsme jej mohli třeba také v sérii Jurský svět a společnost Amazon už jej divákům nabídla ve sci-fi Válka zítřka a v seriálu Na seznamu smrti. Pokračuje tedy vzájemná úspěšná spolupráce.

Scénář napsal Marco van Belle (Arthur & Merlin) a natáčení má začít letos na jaře, takže do té doby můžeme čekat postupné odhalení obsazení, případně víc podrobností o zápletce.

Titulní foto je ilustrační, Chris Pratt ve Válce zítřka

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest