The Last Kumite: Klasický turnaj chce potěšit milovníky bojových umění

The Last Kumite: Klasický turnaj chce potěšit milovníky bojových umění | Fandíme filmu
Capelight Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
Chybí vám filmy jako Krvavý sport nebo Drak přichází? Pusťte si trailer bojové novinky.

Akční bijáky o bojových turnajích bývaly zvlášť na přelomu 80. a 90. stálicí. Pokud jste hltali videokazety, nejspíš si vzpomenete na kousky jako Ohnivý ring, Tygří spáry, Karate tiger, Kickboxer nebo třeba Krvavý sport. Děj, dialogy, charakterizace postav...to všechno obvykle stálo za starou bačkoru. Ale borci v hlavních rolích nezřídka ovládali bojová umění a nabídli jejich fanouškům jejich zajímavou prezentaci.

V dnešní době už je něco podobného trochu pasé, když fandové bojových sportů mohou najít špičkové prezentace na Youtube, dopřát si bojová umění na slušné úrovni v mainstreamových filmech (nebo seriálech) nebo si třeba pustit skutečné zápasy MMA. Jako zajímavá nostalgická vzpomínka by nicméně mohl staromilce zaujmout nový videofilm The Last Kumite.

Zápletka je tuctová, jak se patří. Hlavním hrdinou je zkušený bojovník Michael Rivers, kterého donutí bojovat v ilegálním turnaji, aby zachránil život dceři. Postupně zjišťuje, že k boji byli přiměti i další zápasníci, kterým unesli jejich blízké.

Na první pohled je patrné, že rozpočet nebyl kdovíjaký, ale je znát, že tvůrci jsou fanoušky podobné tvorby, čemuž napovídá už výběr známých jmen, která se objevují ve vedlejších rolích. Ve snímku se předvedou Cynthia Rothrock, Michel Qissi, Matthias Hues, Richard Norton, Kurt McKinney, Billy Blanks, Abdel Qissi, David Yeung a David Kurzhal. Hlavní roli pak dostal začátečník Mathis Landwehr. Jako režisér je pod novinkou podepsaný Ross W. Clarkson, jenž řadu akčních béček natáčel jako kameraman. Jako režisér má zatím na triku jen mizerně přijaté filmy jako Je těžké ji zabít nebo Nelegální obchod.

Kdybyste na tohle retro měli chuť, můžete se těšit někdy začátkem příštího roku, kdy novinka dorazí na video.

Podklady a foto: Capelight Pictures

Galerie: 5

The Last Kumite: Klasický turnaj chce potěšit milovníky bojových umění | Fandíme filmu The Last Kumite: Klasický turnaj chce potěšit milovníky bojových umění | Fandíme filmu The Last Kumite: Klasický turnaj chce potěšit milovníky bojových umění | Fandíme filmu The Last Kumite: Klasický turnaj chce potěšit milovníky bojových umění | Fandíme filmu The Last Kumite: Klasický turnaj chce potěšit milovníky bojových umění | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest