The Leader: Nový film představí sebevražedný UFO kult

The Leader: Nový film představí sebevražedný UFO kult | Fandíme filmu
HBO
Vera Farmiga či představitel Dextera Michael C. Hall vykreslí příběh bizarní víry a největší hromadné sebevraždy na půdě USA.

Možná jste už slyšeli o kultu Heaven’s Gate. Pseudonáboženskou sektu založili v roce 1974 ve Spojených státech Bonnie Nettles a Marshall Applewhite, kteří tvrdili, že byli svědky zjevení na základě kterého se pasovali do čela vlastního náboženského hnutí. To hlásalo, že jeho členové mohou odhodit lidství a stát se nesmrtelnými mimozemskými bytostmi. Nejprve kult věřil, že na nebesa vstoupí, až si pro ně přiletí UFO. Když tahle představa nevyšla, spáchali členové v roce 1997 hromadnou sebevraždu, protože byli přesvědčení, že lidská schránka je pro ně pouze dočasným dopravním prostředkem k vyšší rovině bytí. Před pár lety jste se s kultem mohli seznámit například prostřednictvím dokumentu HBO Nebeská brána: Sekta s velkým S.

Teď se chystá také filmové zpracování. Snímek s názvem The Leader (Vůdce) podle vlastního scénáře režisér Michael Gallagher (The Thinning). Jako Applewhite a Nettles vystupují Tim Blake Nelson (Neuvěřitelný Hulk, Balada o Busteru Scruggsovi, Watchmen) a Vera Farmiga (V zajetí démonů, Bates Motel). Michael C. Hall (Dexter) vystupuje jako důležitý následovník sekty, bohatý muž závislý na drogách, který kult podporuje ze svého zděděného fondu. Grace Caroline Currey (Fall) hraje obyčejnou ženu z Oregonu, která koncem 70. let zahodila celý svůj dosavadní život a opustila snoubence, jen aby se mohla připojit ke kultu. Obsazení doplňuje Simon Rex (Red Rocket) v zatím blíže nespecifikované roli.

Na diváky čeká příběh největší masové sebevraždy na území Spojených států, životní osud dvou zakladatelů i vykreslení konfliktů, které následovaly poté, co UFO nepřiletělo. Příběh má být zpracovaný s velkou mírou citlivosti k jednotlivým lidem, kteří bludu podlehli.

Titulní foto je ilustrační, dokument Nebeská brána: Sekta s velkým S

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest