Agatha: Darkhold Diaries: První záběry z nové čarodějnické marvelovky

Agatha: Darkhold Diaries: První záběry z nové čarodějnické marvelovky | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
Agatha Harkness se alespoň na krátko vrátí do iluzorního světa sitcomů, který stvořila Scarlet Witch.

Marvel Studios vůbec poprvé vydávají vedle filmů na Blu-ray také své minisérie z platformy Disney+. Už v září na fyzickém nosiči byla uvedena první řada Lokiho, 28. listopadu je na řadě WandaVision. Právě z bonusové výbavy disku pochází nové video, pojmenované „Agatha Bonus Clip“. Video se objevilo online ve dvou formách. Jedno oficiálně zveřejnil Marvel a končí o chvíli dříve. A pak vyskočila na sítích ještě bootlegová nahrávka, kde stopáž pokračuje dál.

Upoutávka je video ze zákulisí, které ukazuje, jak se natáčí nová série Agatha: Darkhold Diaries, tedy spin-off WandaVision, zaměřený na postavu Agathy Harkness (Kathryn Hahn) . Je to úplně první oficiální video, které jsme ze série viděli. Jemně nám poodhaluje skutečnost, že alespoň po část děje Agatha zůstává v městečku Westview a je nadále vězněm iluze, v níž si myslí, že je Agnes, vlezlá sousedka z televizního sitcomu.

Tuhle skutečnost ostatně neodhaluje pouze nové video, ale i oficiální synopse, jež byla zveřejněna: Agatha: Darkhold Diaries pojednává o mocné čarodějnici Agatě Harkness, která málem dokázala porazit Scarlet Witch. Ta ji ale nakonec v závěru série WandaVision přemohla a uvěznila ji ve Westview, kde si teď myslí, že není čarodějnice, ale zvědavá sousedka Agnes. Darkhold Diaries začínají ve chvíli, kdy se Agátě po nějaké době konečně podaří probrat z kouzla, v němž byla polapená. Nejraději by se okamžitě vrátila ke svému dosavadnímu hromadění moci, avšak záhy zjišťuje, že nemá vůbec žádné schopnosti. Aby je získala zpátky, vydává se spolu s pomocí několika překvapivých společníků na trnitou výpravu.

Že je Agatha stále postavou v sitcomu jsme původně měli názorně vidět už v závěru WandaVision. Ukazuje to níže přiložená vystřižená scéna, která byla taktéž nově zveřejněna. Namísto toho čeká na Agathu (nebo spíš na nás, její diváky) komediální tajtrdlíkování až na začátku řady druhé. Koho dalšího potká, až se z iluze probere?

Agatinou dávnou známou a dost možná oponentkou je postavou, kterou ztvárnila Aubrey Plaza. V minulosti nebylo známo, koho přesně hraje, ale teď už se ví, že ztvárňuje čarodějku jménem Rio Vidal. Postava byla vytvořena přímo pro televizní minsérii, avšak spekuluje se, že by mohla být inspirovaná kouzelníkem Dianem, který čerpá v komiksech z irské mytologie a ve svých zaříkáních pracuje hlavně s elementem země.

Patti LuPone představuje Lilii Calderu, 450 let starou čarodějku ze Sicílie, která je obdařená schopností věštit budoucnost. Lilii je součástí čarodějnického sesterstva, k němuž krom Agathy a Rio patří ještě Jennifer Kale (Sasheer Zamata) a Alice (Ali Ahn). Čarodějky doprovází ještě Billy Kaplan (Joe Locke), který dámám přisluhuje. V komiksech je postava známá také jako Wiccan a je synem Wandy Maximoff a Visiona. Ti v seriálu Wandavision děti skutečně měli, ale pouze v iluzorním světě a záhy o ně zase Wanda přišla. Následně se pokusila ukrást jejich alternativní verze z paralelní reality, ale nakonec se zachovala správně a vrátila děti pravé matce. Zatím oficiálně nebylo odhaleno, zda a jakým způsobem seriálový Billy bude nebo nebude spojený s Wandou.

LuPone krom svých hereckých kolegů hovořila v rozhovorech také o dalších zajímavostech: V sérii se bude zpívat, přičemž ústřední zpěvačkou je Agatha. V sérii se podle hereččina tvrzení nepoužívají digitální triky (nebo alespoň ne nějak prvoplánově). A údajně máme čekat 9 epizod.

Ty mají dorazit příští rok na podzim, podle posledních informací má snad série startovat na Disney+ 29. září 2024. Když různí členové štábu o sérii mluví, tak se nemohou tak docela dohodnout, zda o sérii mají mluvit jako o druhé řadě WandaVision. Rozhodně je však jisté, že se na WandaVision bude v řadě směrů přímo navazovat. Show se postupně měla jmenovat Agatha: House of Harkness a Agatha: Coven of Chaos.

Hlavní roli v Agatha: Darkhold Diaries ztvárnila Kathryn Hahn. Dále hrají Aubrey Plaza, Eric André, Emma Caulfield, Joe Locke, Maria Dizzia, Ali Ahn, Patti LuPone, Debra Jo Rupp a Sasheer Zamata. Showrunnerkou je Jac Schaeffer. Společně s ní se podílejí na novince také další scenáristé WandaVision - Peter Cameron, Cameron Squires, Laura Donney, Megan McDonnell a Mary Livanos.

Čarodějnice Agatha Harkness původně pochází ze 17. století, z amerického Salemu. Tam se zpronevěřila svým čarodějným družkám, když potají začala studovat zapovězenou černou magii. V boji své družky zabila. Znovu ji potkáváme v současnosti, kde vycítila silnou magii Wandy Maximoff a chtěla vstřebat její síly. K tomu jí měla dopomoci temná kniha Darkhold. Nakonec byla odhalena a v přímém souboji s Wandou poražena. Wanda jí potom vymazala paměť a odsoudila ji k životu obyčejné tetky ze sousedství, za niž se do té doby vydávala. Dosavadní filmy a série nám ukázaly, že Darkhold má negativní vliv na své uživatele. Protože byl Darkhold v Doctoru Strangeovi v mnohovesmíru šílenství zničen, je možné, že se bude Agatha v budoucnu chovat jinak než doposud.

Titulní foto: Marvel Studios

Zdroje: The Direct, Mashable, Vanity Fair, The View, You and Me Both

Galerie: 6

Agatha: Darkhold Diaries: První záběry z nové čarodějnické marvelovky | Fandíme filmu Agatha: Darkhold Diaries: První záběry z nové čarodějnické marvelovky | Fandíme filmu Agatha: Darkhold Diaries: První záběry z nové čarodějnické marvelovky | Fandíme filmu Agatha: Darkhold Diaries: První záběry z nové čarodějnické marvelovky | Fandíme filmu Agatha: Darkhold Diaries: První záběry z nové čarodějnické marvelovky | Fandíme filmu Agatha: Darkhold Diaries: První záběry z nové čarodějnické marvelovky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest