Box Office: DiCaprio prohrál v kinech souboj s Taylor Swift

Box Office: DiCaprio prohrál v kinech souboj s Taylor Swift | Fandíme filmu
Apple TV+
Saw se podařilo překročit miliardovou hranici. Hercule Poirot statečně bojuje o šanci na další film.

Do kin sice dorazila velká novinka Martina Scorseseho, jedničkou však stále byla Taylor Swift a její koncertní film Taylor Swift: The Eras Tour. Tržby se drasticky propadly, takže je patrné, že se fanoušci nabažili během prvního víkendu a teď vlna opadává. Záznam ze zpěvaččina turné nejspíš pomalu začne vyklízet pozice, ale to vůbec nevadí. Vedle vyprodaných koncertů je záznam vlastně jen takové „doplňkové zboží“, které Taylor přihodí další zlaťáky do prasátka.

Na největším světovém kino trhu v USA film tento víkend utržil stále solidních 31 milionů a dohromady už je v zámoří na účtu 130 milionů. Mezinárodně přibylo dalších 10,5 milionu. Globální úhrn tak prozatím dělá 171 milionů. V Severní Americe ještě bude snímek nějakou dobu vydělávat a mezinárodně se čeká premiéra ještě na několika dalších výrazných trzích. Za hodně dobré konstelace by se The Eras Tour mohla nakonec přiblížit až ke čtvrtmiliardové laťce.

Teprve druhá příčka tak patří Zabijákům rozkvetlého měsíce, novince Martina Scorseseho. Velkolepá historická freska s Leonardem DiCapriem v hlavní roli utržila v USA 23 milionů, což je v zemi třetí nejlepší premiéra Scorseseho filmu. Mezinárodní trhy daly do dneška dohromady dalších 21 milionů. V úhrnu tedy zatím 44 milionů. To je celosvětově dokonce druhý nejlepší Martinův start. Což na první pohled nezní špatně. Navíc se bavíme o tříhodinovém, historickém filmu o nepříjemných věcech, který není mládeži přístupný. Jenže pak je tu mastné natáčení. Rozpočet ve výši 200 milionů rozhodně není levná investice. V tomhle případě je to ale úplně jedno, jestli se snímek v kinech zaplatí nebo ne. Projekt financoval Apple, kterému jde hlavně o prestiž a o to, aby udržel uživatele ve svém ekosystému, k čemuž bohatá nabídka původní tvorby na platformě Apple TV+ má dopomáhat.

Od třetího místa níž už všichni vlastně jen paběrkují. Nejprve je tu Vymítač ďábla: Znamení víry. Při svém třetím víkendu promítání si snímek odnáší 5,6 milionu ze Spojených států. Mezinárodně přibylo dalších 8 milionů a úhrnně je tedy na účtu necelých 108 milionů. Tady platí stále stejná písnička: Na nepříliš drahý horor sympatická částka, ale zároveň je tu pořád ještě ten problém, že studio Universal zakoupilo práva značky za vysokých 400 milionů dolarů. A ty se při podobných výsledcích v kinech budou splácet ještě hodně dlouho.

Tlapková patrola ve velkofilmu pokračuje ve svém tichém luxování rodičovských peněženek. Tento víkend utržil snímek něco přes 4,4 milionu a celkově je ze světa utrženo už 148 milionů. Na snímek pro nejmenší velmi sympatický výsledek. A top pětku v USA překvapivě uzavírá obnovená premiéra Ukradených Vánoc. Při příležitosti 30. výročí tradiční animák inspirovaný povídkou Tima Burtona utržil moc hezké 4 miliony. To výrazně posouvá historické výsledky filmu, neboť dosud měl ručně animovaný snímek na účtu „jen“ 91 milionů.

Až na šestou příčku se odsouvá Saw X. Smrtící pastičky si připsaly další 3,6 milionu, celkem už utržily 78 mega a není vyloučeno, že se podaří pokořit rovnou stovku, tak jako nadpoloviční většině předchozích dílů série. Nedávno se celé sérii podařilo pokořit miliardovou hranici. A to při asi jen stomilionových nákladech. Natáčení hororů je zkrátka v řadě případů velice lukrativní byznys.

Následuje daleko smutnější příběh. Stvořitel měl být snímkem, který letos ukáže, že lze točit původní sci-fi velkofilmy a lidi na ně přijdou. Nestalo se. V USA během čtvrtého týdne promítání film utržil už jen 2,6 milionu, mezinárodně dalších 4. To máme celkem 90 milionů v rámci celého světa a šanci dotáhnout to přinejlepším na 110. V kinech se osmdesátimilionový rozpočet tedy splatit nepodaří a náklady a na propagaci už vůbec ne.

Do konce tabulky už vyloženě klopýtáme. Přízraky v Benátkách si připisují další milion, celkem zatím utržily 113 milionů. Šance na další Poirotovo vyšetřování tak zatím žije. Drama The Blind si taktéž připsalo milion, celkem jich má skoro 16. Desítku uzavírá Sestra II s 800 tisíci a celkovou dosavadní tržbu, jež se blíží 263 milionům.

Na závěr ještě v rychlosti: Equalizer 3 už to dotáhl na moc hezkých 182 milionů. Barbie na 1,44 miliardy a Oppenheimer na 945 milionů. Některé trhy už začaly promítat animák Trollové 3 a zatím je z toho 16 milionů. Příští týden je dost dobře možné, že prvenství nakonec udrží Taylor Swift, protože největšími novinkami jsou akční komedie Freelance s Johnem Cenou a horor Pět nocí u Freddyho. Ani jeden ze snímků v tuto chvíli nebudí dojem nějakého očekávaného hitu.

Titulní foto Zabijáci rozkvetlého měsíce

Zdroje: Box Office Mojo, Luiz Fernando

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest