Napoleon: Nové upoutávky zvýrazňují Josefínu a měřítko natáčení

Napoleon: Nové upoutávky zvýrazňují Josefínu a měřítko natáčení | Fandíme filmu
Apple TV+
Zobrazit dalších 5 obrázků
Když vrhnete do pole koně, stovky kaskadérů, exploze a 11 kamer, vždycky se může něco pokazit.

Nedávno jsme tu měli velký nový trailer pro Napoleona, historický velkofilm Ridleyho Scotta. Teď přidáváme dvě další kratší ukázky, vlastně „filmy o filmu“, co se zaměřují na konkrétní aspekty snímku. Jedno video je kompletně věnované postavě císařovny Josefíny a její představitelce, Vanesse Kirby. Odkud vzešla, jak vypadalo její spojení s Napoleonem. Kirby je zkušená výrazných vypjatých rolí (Koruna, Střípky ženy), takže si s úkolem jistě poradí.

Druhé video je zaměřené na natáčení historické výpravné látky. Především se tu Ridley Scott věnuje tématu bitev, které točil naživo před kamerou, bez velkého spoléhání na digitální kouzla. Prostě spousta kaskadérů v kostýmech vyrazila do pole a mezi ně se vrhla jedenáctka kamer. Vše bylo pečlivě, skoro až napoleonsky, naplánované, přesto bylo natáčení bitev extrémně nebezpečné a kdykoliv se mohlo něco pokazit.

Podle oficiální synopse film zachycuje Napoleonovy (Joaquin Phoenix) slavné bitvy, jeho neukojitelné ambice a neskutečnou strategickou rozhodnost. Film jej představí jako výjimečného vojenského velitele a válečného vizionáře. Poznáme také hodně z blízka Napoleonovy začátky, jeho nemilosrdné stoupání po mocenském žebříčku a jeho vrtkavý vztah s manželkou Josefínou (Vanessa Kirby). Scénář filmu napsal David Scarpa, režíruje Ridley Scott. V dalších rolích vystupují Tahar Rahim, Matthew Needham či Paul Rhys. Snímek bude uvedený v našich kinech 23. listopadu 2023, nějakou dobu poté na službě Apple TV+.

Podklady a foto: Apple TV+

Galerie: 6

Napoleon: Nové upoutávky zvýrazňují Josefínu a měřítko natáčení | Fandíme filmu Napoleon: Nové upoutávky zvýrazňují Josefínu a měřítko natáčení | Fandíme filmu Napoleon: Nové upoutávky zvýrazňují Josefínu a měřítko natáčení | Fandíme filmu Napoleon: Nové upoutávky zvýrazňují Josefínu a měřítko natáčení | Fandíme filmu Napoleon: Nové upoutávky zvýrazňují Josefínu a měřítko natáčení | Fandíme filmu Napoleon: Nové upoutávky zvýrazňují Josefínu a měřítko natáčení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest