Pastýř: John Travolta zachraňuje bojového pilota

Pastýř: John Travolta zachraňuje bojového pilota | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 3 obrázky
Pusťte si trailer pro zfilmování klasické letecké novely Fredericka Forsytha.

Frederick Forsyth je dobře známý pro své politické, špionážní a válečné romány. Roku 1975 mu vyšla krátká novela Pastýř (The Shepherd), která sice pojednává o válečném pilotovy, jde však o vánoční, lehce tajuplný příběh. Ten se léta těšil vysoké popularity a nějaká forma zfilmování vždy visela ve vzduchu. Před třiceti lety koupil práva herec John Travolta, nadšený pilot. Původně chtěl sám ztvárnit hlavní roli, nakonec jej však uvidíme v jedné z vedlejších úloh. Snímek také produkoval.

Pastýř pojednává o mladém pilotu Pandorovi, který dostane povolení vrátit se na Vánoce domů k rodině. Aby to stihl včas, přelétá z německé základny přes severní pól. Příběh se odehrává v roce 1957 a během letu letoun ztratí spojení a jeho přístroje začínají vypovídat službu. Pomalu mu dochází palivo, kompas nefunguje a kolem je mlha. Pandora vysílá nouzový signál. Ten vyslyší záchranný pilot. Jenže stihne najít Pandoru včas?

Travolta hraje záchranného pilota, Pandoru představuje Ben Radcliffe. Dále ve snímku vystupují Steven Mackintosh, Millie Kent, Simon Lennon, Scarlet Grace, Jack Donoghue, Asan N’Jie, Olatunji Ayofe, Simon Wilson, Iwan Bond a Claire Price. Jako zhruba čtyřicetiminutový krátký film Pastýře zpracoval režisér Iain Softley (Křídla vášně, Svět podle Prota). Krom Travolty produkuje také Alfonso Cuarón. Disney+ novinku uvede 1. prosince.

Podklady a foto: Disney

Galerie: 4

Pastýř: John Travolta zachraňuje bojového pilota | Fandíme filmu Pastýř: John Travolta zachraňuje bojového pilota | Fandíme filmu Pastýř: John Travolta zachraňuje bojového pilota | Fandíme filmu Pastýř: John Travolta zachraňuje bojového pilota | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest