Avengers 2: Ultrona bude hrát James Spader

Avengers 2: Ultrona bude hrát James Spader | Fandíme filmu
Jak to bude s JARVISem? Objeví se Vision? Kteří Avengers dostanou více prostoru? A máme se bát o život někoho z hrdinů?

Obsazení Avengers 2 se nám začíná pomalu zahušťovat a spolu s tím jsou čím dál divočejší také spekulace o možném ději. Marvel oficiálně oznámil, že hlavního záporáka, robota Ultrona, ztvární James Spader. Spader je nesmírně talentovaný herec, který nemá problém vyzařovat tichou sílu, takže se na roli precizního stroje na zabíjení hodí perfektně. Pokud si Jamese nemůžete okamžitě vybavit, vzpomeňte si na seriál Boston Legal, na předposlední řadu The Office nebo na Sekretářku, kde Spader dával na zadek Maggie Gyllenhaal.

Následující řády jsou plné spekulací, ale teoreticky mohou obsahovat spoilery!

Otázkou je, jaký vliv má obsazení Spadera na dosavadní teorie o tom, že by se Ultronem mohl stát JARVIS, umělá inteligence, kterou Tony Stark používá jako svého virtuálního asistenta. Jistě, Marvel je svým přeobsazováním proslulý a Paul Bettany se v minulosti nechal slyšet, že ho práce pro studio nijak zvlášť nenaplňuje a komiksové filmy ho nijak nezajímají. Takže je docela dobře možné, že se Ultron skutečně nakonec z JARVISE vyvine. Navíc se bavíme o umělé inteligenci a robotovi – asi není důvod, proč by takové stvoření nemohlo změnit hlas. Ale objevily se i divočejší spekulace.

Server Unleash the Fanboy trvá na tom, že má kontakty uvnitř Marvelu, a že se Ultron skutečně vyvine z Tonym navržené umělé inteligence, a že se Paul Bettany definitivně vrátí. Následně na jedné internetové diskusi začal anonymní uživatel tvrdit, že pracuje pro Marvel, že Avengers ve filmu budou bojovat s celou řadou Ultronů, které se Jarvis pokusí zastavit, a aby toho docílil, získá fyzické tělo a stane se z něj Vision! Do téhle spekulace by zapadala i nejnovější synopse z IMDb, která tvrdí, že americká vláda vyvine technologii zvanou Ultron, aby se nemusela spoléhat v krizových situacích na Avengers, avšak když se umělá inteligence vymkne kontrole a obrátí se proti lidem, musí se Avengers vrátit a zakročit.

Spekulování uzavřu upozorněním, že nic z výše uvedeného není potvrzené. Jedná se pouze o zprávy od anonymních zdrojů pochybné důvěryhodnosti, na kterých může, ale také nemusí, být něco pravdy. IMDb není neomylná a Tony klidně může vymyslet nějakou jinou umělou inteligenci, která nebude nijak spojena s JARVISem - takže Paul Bettany klidně opět může pouze dabovat Tonyho virtuálního asistenta. Kupříkladu spoluscenárista Iron Mana 3, Drew Pearce, tvrdí, že způsob, jakým se zrodí Ultron zná a žádná z internetových teorií jej prý zatím neuhodla. Co vy na to? Byli byste raději kdyby byl Ultron hrozbou zvenčí nebo kdyby za jeho řádění byl zodpovědný Tony Stark, popřípadě někdo jiný z Avengers / z SHIELDu?

Třeba by to mohl být doktor Banner, o kterém nedávno Kevin Feige prohlásil, že bude mít v Avengers 2 „výraznou roli“, stejně jako Hawkeye. Jeho dějová linka by tentokrát měla být podstatně propracovanější a blíže nás s hrdinou seznámí. Což už ale dříve uvedl režisér Joss Whedon. Ten se nově rozpovídal o zabíjení postav, kterým je režisér proslulý. Whedon odmítá, že by chtěl vraždit za každou cenu, smrt musí logicky vycházet z příběhu. Avšak na druhou stranu nepopírá, že má rád, když diváci mají pocit, že jsou životy jejich oblíbenců v sázce, nebezpečí je skutečné a nikde není psáno, že se musíme dočkat stoprocentního happy endu. Zároveň Joss připomíná, že Marvel neporazí dojnou krávu, a tak lze očekávat, že pokud by měl v Avengers 2 někdo zařvat, může se to stát jedině postavám, jako jsou Hawkeye nebo Quicksilver. Thor, Iron Man a spol. jsou v bezpečí.

V úplně jiném interview se režisér rozpovídal o tom, jak moc si dává na druhém filmu záležet. Při natáčení toho prvního naskočil do rozjetého vlaku, už nestihl ovlivnit úplně všechno, a i když se v žádném případě nezříká odpovědnosti, myslí si, že první film nakonec „celkem fungoval“. U druhého dohlíží úplně na všechno už od naprostých prvopočátků a má na přípravu podstatně více času. Zároveň tvrdí, že by nemělo smysl točit druhý film, pokud by neměl pocit, že dokáže sám sebe trumfnout. Vzhledem k tomu, jak vydařená byla, navzdory Whedonově skromnosti, už jednička, se máme na co těšit!  

Zdroje: CBM, CBM II, CBM III, Marvel, IMDb, 4Chan, UTFB I, UTFB II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest