Zabijáci rozkvetlého měsíce: Seznamte se s postavami historického krimi eposu

Zabijáci rozkvetlého měsíce: Seznamte se s postavami historického krimi eposu | Fandíme filmu
Apple TV+
Zobrazit další 2 obrázky
Leonardo DiCaprio, Robert De Niro a Lily Gladstone představují protagonisty Scorseseho novinky.

Začíná období, ve kterém nejvíc pozornosti ve světě filmu bude sklízet legendární režisér Martin Scorsese. Jeho Zabijáci rozkvetlého měsíce po festivalech konečně míří k širšímu publiku. Nejprve se tento víkend dočkají diváci v zámoří, 19. října se můžeme těšit v Česku. Film zafinancoval Apple, takže následně snímek uvidíme i na Apple TV+.

Premiéru předcházejí tři nová videa. Každé z nich je zaměřeno na jednu z ústředních postav. Leonardo DiCaprio vystupuje jako protagonista, Ernest Burkhart. Ten otevřeně přiznává, že miluje peníze a je pro ně ochotný udělat prakticky cokoliv. Ernest se ožení s Mollie. Ta pochází z národa Osage, který má přístup k bohatým nalezištím ropy. Ztvárnila ji Lily Gladstone a je jí věnováno druhé video.

Právě skrze manželství se má Ernest dostat k indiánskému bohatství. Nebo to tak alespoň vidí jeho strýc, William King Hale. Ztvárnil jej Robert De Niro (je mu věnováno třetí video) a neváhá lidi z národa Osage zbavit jejich majetku jakýmkoliv způsobem. Nevýhodné obchody, podvody, vraždy...Hale se nezastaví před ničím. Situaci by mohla komplikovat skutečnost, že ačkoliv Ernest není rozhodně žádný skautík, svou ženu má upřímně rád.

Děj je zasazený do Oklahomy 20. let minulého století, kde se na území národa Osage najde ropa. To okamžitě začne přitahovat nejrůznější dravce zvenčí, kteří se chtějí na místních napakovat. U toho to však nekončí a lidé začnou za prapodivných okolností umírat.

Leonardo DiCaprio představuje Ernesta Burkharta, manžela místní ženy Mollie (Lily Gladstone) a muže rozkročeného mezi dvěma světy. Robert De Niro ztvárnil Ernestova strýce, vlivnou figuru celé komunity. Jesse Plemons představuje vyšetřovatele FBI, jenž přijíždí na místo kvůli vraždám. V dalších rolích vystupují Brendan Fraser, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion nebo Tantoo Cardinal. Scénář napsal Scorsese společně s Ericem Rothem.

Podklady a foto: Apple TV+

Galerie: 3

Zabijáci rozkvetlého měsíce: Seznamte se s postavami historického krimi eposu | Fandíme filmu Zabijáci rozkvetlého měsíce: Seznamte se s postavami historického krimi eposu | Fandíme filmu Zabijáci rozkvetlého měsíce: Seznamte se s postavami historického krimi eposu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest