Accused: Internetové dezinformace udělají terč z nevinného

Accused: Internetové dezinformace udělají terč z nevinného | Fandíme filmu
Vertigo Releasing
Zobrazit dalších 7 obrázků
V mrazivém thrilleru vezme plebs na základě dezinformací „spravedlnost“ do vlastních rukou.

Určitě jste na to někdy narazili. Objeví se nějaká zpráva a aniž by byly známé detaily, mají najednou lidé jasno v tom, jak by se s celou situací mělo naložit. Komentáře pod článkem přetékají zprávami jako „pověste ho“, nejrůznějšími soudy a rozumy. Když se objeví podrobnosti o tom, že pravda je ve skutečnosti úplně jiná, než se původně předpokládalo, internetoví kati se to nejspíš ani nedozvědí, natož aby se chytili za nos. Ale můžeme se utěšovat skutečností, že u online keců tihle samozvaní ochránci spravedlnosti naštěstí většinou zůstanou. Thriller Accused ukazuje děsivý příklad toho, jak by to mohlo vypadat, kdyby skutečně vystrašený plebs vzal právo do vlastních rukou.

Protagonistou snímku je Harri, mladík s kořeny v jižní Asii, který žije v Londýně. Odjíždí za město, aby rodičům pohlídal psa. Ve stejný den, kdy se vydává na cestu, dojde ve stanici londýnského metra k teroristickému útoku. Byl doslova ve špatnou dobu na špatném místě a na internetu se rychle začnou šířit falešná obvinění, která jej vykreslují jako pachatele. Drby ze sociálních sítí se přelijí do běžných médií a brzy je Harriho tvář úplně všude. Záhy na internet uniknou jeho osobní údaje a než se naděje, na dům jeho rodičů zaútočí rozhořčení mstitelé, kteří si myslí, že sami docílí spravedlnosti.

Snímek tematizuje šíření internetových a mediálních lží a dezinformací, stádní chování na sociálních sítích i rasistické předsudky vůči minoritám. Recenze filmu jsou velmi pozitivní a hovoří o napínavém zážitku, který je místy děsivý tím, jak blízko se pohybuje situacím, jaké známe ze skutečného světa. Film natočil Philip Barantini, který se velice dobře předvedl dva roky starým Bodem varu. Harriho ztvárnil Chaneil Kular, jehož můžete znát ze seriálu Sexuální výchova. Snímek Accused byl čerstvě uvedený na VOD.

Podklady a foto: Vertigo Releasing

Galerie: 8

Accused: Internetové dezinformace udělají terč z nevinného | Fandíme filmu Accused: Internetové dezinformace udělají terč z nevinného | Fandíme filmu Accused: Internetové dezinformace udělají terč z nevinného | Fandíme filmu Accused: Internetové dezinformace udělají terč z nevinného | Fandíme filmu Accused: Internetové dezinformace udělají terč z nevinného | Fandíme filmu Accused: Internetové dezinformace udělají terč z nevinného | Fandíme filmu Accused: Internetové dezinformace udělají terč z nevinného | Fandíme filmu Accused: Internetové dezinformace udělají terč z nevinného | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest