The Watchers: Dcera M. Night Shyamalana točí vlastní mystérium

The Watchers: Dcera M. Night Shyamalana točí vlastní mystérium | Fandíme filmu
Ishana Shyamalan
Ishana Night Shyamalan se potatila a zavede Dakotu Fanning do temných lesů.

M. Night Shyamalana asi není třeba dlouze představovat. Jeho Šestý smysl, Znamení či Vyvoleného zná asi většina filmových nadšenců. Filmařský gen po něm zdědila i jeho dcera Ishana Night Shyamalan. Už vedla sekundární štáb otcových filmů Čas a Někdo klepe na dveře. Navíc připravila hromadu epizod pro seriál Servant. Deset jako scenáristka, šest jako režisérka. Teď začíná z otcova stínu pomaličku vystupovat, ačkoliv i její připravovaný celovečerní debut táta alespoň produkuje.

Chystaný snímek se jmenuje The Watchers. Hrdinkou je osmadvacetiletá umělkyně Mina, která se ztratí v rozlehlém divokém lese v západním Irsku. Když se jí podaří najít přístřeší, tak ještě neví, že se chytila do pasti. Spolu se třemi cizími lidmi je noc co noc sledována tajuplnými stvořeními.

Hlavní roli ztvární Dakota Fanning. Ta začínala jako dětská herečka ve filmech Muž v ohni či Válka světů. Už v pozdějším věku vystupovala v sérii Twilight či v seriálech Psychiatr nebo První dáma. Snímek dostal od hollywoodských odborů výjimku a může se začít točit navzdory probíhajícím stávkám. Premiéra v českých kinech je momentálně stanovena na 6. června 2024. Snímek vychází z knižního gotického hororu od A.M. Shinea, který u nás bude vydaný v září pod názvem Zloději tváří.

Anotace nakladatelství Fobos praví: Nevidíte je. Ale oni vidí vás. Ten les není vyznačený na žádné mapě. Každé auto se u jeho okraje porouchá. Stane se to i Mině. Protože je ztracená a nemá jinou možnost, vydá se do temnoty lesa, kde narazí na ženu, která na ni volá, ať běží k ní, do betonového bunkru. Jakmile se za ní zabouchnou dveře, budovu obklopí řev. Mina se ocitne v místnosti se skleněnou stěnou a elektrickým světlem, které se aktivuje s příchodem noci, kdy pozorovatelé vylézají z podzemí. Tato stvoření přicházejí pozorovat své lidské zajatce a tomu, kdo se do bunkru nevrátí včas, se stanou hrozné věci. Mina, vystrašená a mezi cizími lidmi, zoufale hledá odpovědi. Co jsou pozorovatelé zač? Proč vězní lidi? A pak je tu vůbec nejdůležitější otázka ze všech – jak odtud utéct?

Foto: Ishana Night Shyamalan a M. Night Shyamalan při natáčení seriálu Servant

Zdroje: Deadline I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest