Nepřivolávej nic zlého: Když se za sebe nepostavíte, můžete skončit hodně zle

Nepřivolávej nic zlého: Když se za sebe nepostavíte, můžete skončit hodně zle | Fandíme filmu
Nordisk Film
Remake dánského psychologického thrilleru zkoumá hranice toho, co si necháme ve vlastní bázlivosti ještě líbit.

Loni na festivalové scéně velice příjemně zaujal dánský snímek Nepřivolávej nic zlého (Speak No Evil / Gæsterne). Psychologický thriller představuje holandské manžele, kteří se na dovolené v Itálii velmi sblíží s párem z Dánska. Zůstanou v kontaktu a domluví se, že se navštíví. Dánové svým holandským hostům postupně začnou překračovat jejich nejrůznější hranice a veget dvou přátelsky naladěných rodin se postupně mění v hodně napjatou, místy až znepokojivou situaci.

Některým divákům vadilo, že jsou hosté k podivným móresům svých hostitelů až neuvěřitelně laxní, jenže to je přesně point celého snímku. Je to absurdní podobenství o tom, kolik naprosto nevhodných, nebo potenciálně nebezpečných věcí si v životě necháme líbit, jen kvůli společenským normám, neochotě „dělat vlny“, o ignorování signálů či prostě vlastní nepřipravenosti se sám za sebe postavit. V téhle rovině je dánský originál silnou podívanou, která ještě dlouho zůstává v paměti.

V přípravě je americký remake. Ten na první pohled může působit zbytečně, ale připravuje jej studio Blumhouse, které často nechává filmařům volnou ruku, aby zariskovali a pokusili se připravit něco zajímavého. Obsazení navíc není vůbec špatné. Zatím byli do ústředních rolí vybráni James McAvoy, Mackenzie Davis a Scoot McNairy. Režíruje James Watkins, který má na kontě solidní Ženu v černém s Danielem Radcliffem. Premiéra remaku je v českých kinech ohlášena na 8. srpna 2024. Nedávno snímek kvůli hollywoodské stávce pozastavil natáčení, tak uvidíme, zda se termín stihne.

Trailer původního filmu:

Titulní foto je ilustrační, z původního filmu

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest