Upír: Prazdroj všech krvežíznivců dostane vlastní film

Upír: Prazdroj všech krvežíznivců dostane vlastní film | Fandíme filmu
Milky Way Media
Ještě před Drákulou tu byl lord Ruthven. Při psaní jeho příběhu se sám autor postupně propadá v šílenství.

Když se vás někdo zeptá na to, kdo pomohl etablovat upíry v rámci moderní literatury, pravděpodobně vás okamžitě napadne Drákula od Brama Stokera. Několik let před ním však publikoval John William Polidori svou povídku The Vampyre (Upír). Právě ta spolu s Drákulou pomáhala položit základy pro to, jak nemrtvé milovníky krve vykresluje kultura dodnes.

Povídka se teď dočká zfilmování. Do hlavních rolí byli obsazeni Malcolm McDowell (Mechanický pomeranč, Mozart in the Jungle) a Derek Jacobi (Vražda v Orient expresu, Gladiátor, Sandman). Snímek bude pojmenovaný The Vampyre: Blood & Ink (Upír: Krev a inkoust). Scénář připravily Trisha Ward a Rosanna Hamlin, obě víceméně začínající autorky. Režisér se zatím hledá, avšak pokud stávkování v Hollywoodu dovolí, točit by se mělo začít v Británii a severní Itálii ještě v letošním roce. Ve vedlejších rolích vystupují Frances Barber (Film Stars Don’t Die in Liverpool, Dreamland), Amelia Gething (Emily, Mary & George), Amelia Clarkson (Red Rose, The Last Kingdom) a Bill Fellows (Ted Lasso).

Polidoriho příběh pojednává o lordu Ruthvenovi, tajuplném a přitažlivém šlechtici, který okouzlí svým šarmem londýnskou smetánku. Lordem je okouzlen také mladý Angličan Aubrey, který je vtažený do jeho světa tajemství a nadpřirozena. Když Aubrey odhalí skutečnou Ruthvenovu povahu, už je dávno lapený v síti upírových smrtících sil.

To je však pouze jedna rovina příběhu. V té druhé je vykreslený příběh samotného spisovatele Polidoriho. Ten se potýká s vlastními vnitřními démony a zakázanými touhami. Stává se posedlý svým současníkem, lordem Georgem Byronem. Lord Ruthven je potom jeho alegorickým zpracováním. Když Polidoriho obsese literárním kolegou vyjde najevo, tak to Johna zcela zničí. Začíná se propadat k šílenství a hranice mezi ním a fiktivní postavou Aubreyho se začíná pozvolna stírat.

Titulní foto: Milky Way Media

Zdroj: Deadline, The Vampyre: Blood & Ink

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest