Box Office: Elysium si podalo Letadla i Percyho

Box Office: Elysium si podalo Letadla i Percyho | Fandíme filmu
Posledním dnům však vládne komedie Millerovi na tripu.

Jihoafrický režisér Neill Blomkamp nás před několika lety zcela uchvátil scífkem Distrikt 9, tudíž jeho další projekt, sci-fi Elysium s Mattem Damonem v hlavní roli, budil obrovská očekávání. Kritici i diváci jsou po americkém premiérovém víkendu vesměs spokojeni, i když se shodují na tom, že je to spíše povedená akční zábava než-li nějaká obzvláště chytrá společenská sonda se satirickým nádechem. I tak Elysium ovládlo kina, když si připsalo otvírák na hranici $30ti milionů. Při rozpočtu $115 mega to je solidní vklad do začátku, leč žádné velké terno to nebude. V USA musí parta kolem Damona, Jodie Foster a Sharlta Copleyho spoléhat na setrvačnost, přičemž tvůrci budou jistě bedlivě sledovat mimoamerické trhy. Snímek se zaplatí v pohodě, nějaké ty miliony vydělá, nicméně úspěch levného Distriktu 9 (z hlediska poměrů náklady / tržby) z roku 2009 tutově nezopakuje.

Na stříbrném stupínku najdeme skutečného finančního vítěze, kterým je komedie Millerovi na tripu. Ta sice otevřela s výsledkem $26,5 milionu, nicméně i s předpremiérami (středa, čtvrtek) to trojka Jason Sudeikis, Jennifer Aniston a Emma Roberts dotáhla už na $38 milionů. A jelikož se jedná o eRko s rozpočtem $37 mega, tak o úspěchu nemůže být pochyb. Warneři mohou být spokojení, přičemž se mohou jen zasmát kritikům, kteří predikovali kasovní neúspěch. Američtí diváci mají očividně jiný názor.

Bronz si uzurpoval Disney a jeho levný animák Letadla, jenž je vlastně kopírkou pixarovky Auta. Prostě roztomilí plecháči s velkýma kukadlama, ovšem kola nahradila křídla. Barvičkami prošpikovaná pohádka neměla velké ambice, o čemž svědčí i poměrně slabé promo. Počin režiséra Klaye Halla stál jen $50 milionů a o prvním víkendu utržil takřka polovinu ze svého rozpočtu, přesněji $22,5 milionu. Možná to vypadá v rámci žánru jako slabota, což taky docela je, ale neamerický svět v čele s Evropou jistě zabere a nakonec půjde o další finanční sukces.

A kdo se loučí na čtyřce? Zbytečnost jménem Percy Jackson: Moře nestvůr. Blbůstka s Loganem Lehrmanem sice nemá úplně nejhorší recenze, ačkoliv většina jich je negativních, jenže to vypadá, že diváky prostě nezajímá. Když sequel rodinného fantasy otvírá za $14,6 milionu, pak je něco špatně (i s předpremiérami má na kontě $23 mil.). Trojka zřejmě nevznikne. Na pětce následuje dvojice Denzel Washington & Mark Wahlberg v akčňáku 2 zbraně ($11 mil./ celkem $48 mil.) a elitní šestici uzavírá tento týden druhý díl Šmoulů ($9,5 mil. / celkem $157 mil.).

Příští týden vtrhne do zámořských kin Jobsův životopis, pokračování krvavé comicsovky Kick-Ass, pravděpodobná oscarovka The Butler a thriller Paranoia. Žádná velká čísla nelze očekávat, ale uvidíme.

Za týden zdarec!

Zdroj: BOM

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest