Mission: Impossible 7 jde do českých kin s předstihem, dočkáme se už zítra

Mission: Impossible 7 jde do českých kin s předstihem, dočkáme se už zítra | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 7 obrázků
Pusťte si vzrušující videa o natáčení akce v oblacích a na střeše rozjetého vlaku.

Pokud se v současnosti nějak liší termín české a americké premiéry hollywoodského filmu, většinou to znamená, že si musíme počkat o něco déle. U Mission: Impossible Odplata – První část nastala výjimečná situace, kdy u nás film uvidíme dřív. Zatímco za mořem si počkají do příštího týdne (ačkoliv předpremiéry netradičně startují už ve středu), u nás si fanoušci na nejnovější porci šílených kousků Toma Cruise mohou zajít už zítra, 8. července! Země, kde film bude uvedený takhle brzy byste spočítali na prstech jedné ruky, takže si můžeme libovat.

Co za tím stojí? Důvodem by mohlo být promítání v IMAXu. Před časem prosáklo na veřejnost, že Tom Cruise není zrovna nadšený z toho, že se Mission: Impossible 7 bude (na některých trzích) promítat v obřím formátu IMAX jen týden a pak budou tyhle sály po dobu tří týdnů exkluzivně patřit Oppenheimerovi Christophera Nolana. To bylo domluveno s hodně velkým předstihem a IMAX na tohle přání kývl proto, že je Nolan velkým propagátorem obřího formátu a pomohl jej zviditelnit. Cruise správně podotýká, že Top Gun: Maverick loni v IMAX kinech vydělal obří peníze a příliš krátké promítání v IMAX kinech může Mission: Impossible zbytečně ublížit. Což je obzvlášť nešťastné v době, kdy je návštěvnost kin dost rozkolísaná. Ale tohle si prostě měli hollywoodští manažeři lépe pohlídat a šikovněji jednotlivé premiéry rozprostřít, aby se o prémiové kinosály nebylo nutné přetahovat.

Troufnu si tipnout, že když už nešlo „Misi“ promítat v kinech IMAX déle než do premiéry Oppenheimera, tak se alespoň studio Paramount pokusilo (tam kde to bylo možné) zařídit pro Cruise premiéru pro jeho špionážní akci s nějakým předstihem. A zrovna u nás to vyšlo. Takže pokud byste chtěli Odplatu – První část zastihnout v tom největším možném provedení, budete mít zřejmě celkem jedenáct až dvanáct dní, kdy se můžete vypravit do IMAXu na pražskou Floru.

Než přijde ta slavnostní chvíle, kdy budeme spolu s Cruisem tajit dech při jeho sebevražedných kejklích, jsou tu ještě tři výživná zákulisní videa, která nám ukazují, jak se opulentní snímek natáčel. Jedno video předvádí, že štáb dostal k dispozici letištní halu ve Spojených arabských emirátech a točil také v okouzlujících scenériích okolní pouště.

Další video je zaměřené na „speed flying“, tedy potenciálně velmi nebezpečný extrémní sport, který v sobě spojuje paragliding a seskoky padákem. S poměrně malým kluzákem se startuje rozběhem po svahu, přistává se ve velké rychlosti a v hodně velké rychlosti se také létá. A to navíc často v těsné blízkosti terénu. Jak můžete vidět v přiloženém videu, Tom u toho zvládá ještě nejrůznější piruety a docela fuška byla přijít na to, jak jeho reálnou snahu vlastně natočit.

Třetí „film o filmu“ se zaměřil na natáčení akční scény na střeše vlaku. Ta se také točila pokud možno s co nejmenším množstvím vizuálních efektů, kdy se většinou v postprodukci pouze retušovala bezpečnostní lana, namísto toho, aby se něco uměle vytvářelo. Video prozrazuje například to, že si filmaři museli kus vlaku sami postavit, aby jim nikdo nemluvil do toho, že jej vzápětí zničí.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part I má stanovené datum české a slovenské premiéry na 13. července 2023, Mission: Impossible – Dead Reckoning Part II potom na 27. června 2024. Režíruje a scénář píše Christopher McQuarrie. Znovu se vracejí Tom Cruise, Simon Pegg, Henry Czerny, Ving Rhames, Vanessa Kirby a Rebecca Ferguson. Dále se objeví Hayley Atwell, Pom Klementieff, Esai Morales, Gregory Sanon a Shea Whigham. Synopse českého distributora říká: "Nepolapitelný Ethan Hunt a jeho tým se vydávají do další mise, jejíž splnění je naprosto nemožné. Plánovaný předposlední díl série, ve kterém Tom Cruise znovu posouvá hranice svých možností."

Foto: Paramount Pictures

Zdroje: Paramount, Variety

Galerie: 8

Mission: Impossible 7 jde do českých kin s předstihem, dočkáme se už zítra | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 jde do českých kin s předstihem, dočkáme se už zítra | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 jde do českých kin s předstihem, dočkáme se už zítra | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 jde do českých kin s předstihem, dočkáme se už zítra | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 jde do českých kin s předstihem, dočkáme se už zítra | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 jde do českých kin s předstihem, dočkáme se už zítra | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 jde do českých kin s předstihem, dočkáme se už zítra | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 jde do českých kin s předstihem, dočkáme se už zítra | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest