Miss Peregrines Home For Peculiar Children

Miss Peregrines Home For Peculiar Children | Fandíme filmu
Tim Burton se pustí do dalšího podivínského příběhu prodchnutého nadpřirozenem.

V poslední době se temnému mágovi Timu Burtonovi právě nedaří. Jeho Frankenweenie nebyl zrovna kasovní trhák a Temné stíny zase nesklidily příliš pozitivní ohlasy. Doufejme, že se pro něj všechno v dobré obrátí a nedostane se na cestu M. Night Shyamalana, jehož věhlasné umění napínat diváka až do konce filmu je, jak se zdá, už dávno pryč. Nedávno jsme vám přinesli zprávu, že Tim Burton chystá film z trochu jiného soudku, než jsme u něj zvyklí, a to životopisné drama Big Eyes. Pokud ale chcete vidět Burtonův typický rukopis, máme něco i pro vás.

Tim Burton chce totiž režírovat snímek Miss Peregrine’s Home for Peculiar children, což je adaptace bestselleru spisovatele Ransoma Riggse. Příběh je o chlapci, jemuž dědeček v průběhu dětství vyprávěl o sirotčinci pro velice podivné děti se zvláštními, až nebezpečnými schopnostmi (například předvídání budoucnosti či ovládání ohně). Chlapec je povídkami fascinovaný, a když jeho dědeček nečekaně zemře, rozhodne se navštívit místo, kde jeho děda vyrůstal a zjistit pravdu o jeho minulosti. Následuje vzkaz, který mu starý muž zanechal, a ten ho zavede na velšský ostrov, kde nalezne zmíněný polorozpadlý sirotčinec. Vypadá liduprázdně, opravdu se ale v chodbách nikdo neprochází?

Čeká nás příběh plný napětí, monster a nadpřirozených schopností. Když autor našel znepokojující starou fotografii s levitující dívkou (viz galerie), stal se sběratelem podobných fotek, doplnil k nim komentář a postupně vznikla tato temně laděná kniha. To zní přesně jako Burtonův šálek čaje, nezdá se vám? Ještě jeden bonus, který dělá film lákavější – o scénář se postará Jane Goldman, která je zodpovědná za X-Men: První třída, Hvězdný prach či Kick-ass. I s hororovým žánrem má zkušenosti, napsala scénář ke snímku Žena v černém s Danielem Radcliffem v hlavní roli.

Film přinese 20th Century Fox a Chernin Entertainment 31. července 2015.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest