Big Eyes: Tim Burton natočí další životopis

Big Eyes: Tim Burton natočí další životopis | Fandíme filmu
Ed Wood patří k Burtonově nejlépe hodnoceným filmům, podaří se mu pomocí dalšího životopisného snímku napravit svou uvadající reputaci?

Letos je spojila nejen nominace (a jedna výhra) na Ceny akademie, ale také společná účast na připravovaném snímku Big Eyes. Řeč je o Christophu Waltzovi a Amy Adams - zahrají si manželský pár v životopisném indie snímku pod taktovkou neméně známého Tima Burtona. Přestože původně se měli rolí zhostit Reese Witherspoon a Ryan Reynolds či Kate Hudson a Thomas Haden Church, nakonec byli nahrazeni právě výše zmíněným duem. O filmu se mluví už od roku 2010, ale až teď se věci konečně daly do pohybu. Natáčení začne v létě tohoto roku.

Drama podle skutečné události mapuje život Waltera a Margaret Keaneových. Walter se v 50. a 60. letech stal slavným umělcem a celebritou díky obrazům, na kterých jsou zachyceny děti s obzvláště velikýma očima (odtud název filmu). Přestože plátna nesla jeho podpis, ve skutečnosti obrazy malovala jeho žena Margaret, a když došlo na rozvod a Margaret se prohlásila autorkou děl, celá kauza plná obviňování a pomluv skončila u soudu. Když měl u soudu Walter namalovat obraz v typickém stylu, odmítl kvůli údajné bolesti ramene.

Tim Burton si na bedra vezme nejen režii, ale také produkci, scénář napsali Scott Alexander a Larry Karaszewski. Jak je u Burtona běžné, zůstává věrný stejným lidem a tito scénáristé nejsou žádná výjimka – spolupracovali spolu již na dalším životopisném filmu Ed Wood. Tato dvojce napsala scénář například k filmu Lid versus Larry Flint a s Burtonem by měli pokračovat ve spolupráci na dlouho plánované animované verzi Adamsovy rodiny. Tim Burton chystaným filmem zcela opustil svůj typický styl, ale po časté kritice posledních snímků je drama Big Eyes dost možná přesně ta změna, kterou potřebuje. Kromě zmíněné Adamsovy rodiny Burton plánuje do budoucna také velkolepou adaptaci Pinocchia, ve stylu Alenky v říši divů.  

Těšíte se na snímek podle skutečné události s hvězdným obsazením, nebo byste radši dali přednost filmu v Burtonově typickém duchu?

Zdroje: Deadline, Collider, Collider II, Deadline II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest