The Legend of Zelda: Klasickou herní sérii údajně čeká zfilmování

The Legend of Zelda: Klasickou herní sérii údajně čeká zfilmování | Fandíme filmu
Nintendo
Zobrazit dalších 9 obrázků
Po úspěchu Super Maria míří do kin také elfí hrdina Link. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Magazín The Wrap měl možnost hovořit s Chrisem Meledandrim, který popírá, že by jeho animační studio Illumination mělo Zeldu pro Universal připravovat. Reportér Jeff Sneider nicméně dál důvěřuje svému zdroji a připomíná, že spojení Zeldy s Illumination byla z jeho strany pouze domněnka. Zdroj mu řekl, že Nintendo o Legend of Zelda jedná s Universalem a následně reportér spekuloval, že by Universal mohl projekt svěřit Illumination, když už animační studio pro Universal připravilo veleúspěšného Maria. Je možné, že pro Universal Zeldu zpracuje někdo jiný než Illumination, že se přidělení projektu konkrétnímu týmu bude teprve řešit, nebo že Meledandri zapírá. Jakmile se dozvíme něco bližšího, dáme vám vědět.

Původní zpráva z 9. června: Super Mario Bros. ve filmu slaví v kinech obrovský úspěch. Dosud snímek utržil ve světových pokladnách 1,3 miliardy dolarů. To je nejlepší výsledek letošního roku, druhý nejlepší výsledek animáku, čtvrtý nejlepší tržba od začátku pandemie a jedna z dvaceti historicky nejlepších tržeb vůbec. Můžeme si být na 99% jistí, že co nevidět dorazí pokračování.

Vypadá to však, že Nintendo zavětřilo příležitost a chce do kin dostat svou další mega značku. O Pokémony je postaráno (chystá se pokračování Detektiva Pikachu), takže i kdybyste nečetli nadpis, tak už nejspíš sami podvědomě tušíte, že na řadě je The Legend of Zelda. Fantasy klasika patří mezi patnáctku vůbec nejúspěšnějších sérií a podle Wikipedie se prodalo zhruba 140 milionů kopií. To znamená, že ještě násobně víc lidí značku zná.

Že Nintendo chystá zfilmování tvrdí hollywoodský reportér Jeff Sneider. Podle jeho zákulisních informací Nintendo se studiem Universal právě teď dojednává smluvní podmínky. Údajně by mělo jít o opravdu velký deal a zamýšlené filmy by prý mělo připravit animační studio Illumination, stejně jako Maria.

Nevíme zatím vůbec nic bližšího. Jestli Illumination zpracuje Zeldu v podobném stylu jako Maria, Mimoně a svoje další filmy, anebo se pro jednou pokusí výrazněji překročit svůj stín a přiblížit se víc duchu herním předlohám, které v sobě mají prvky mangy, klasických japonských RPGček, ale s postupem let i historickou japonskou malbu. A stejně tak není jasné, zda filmy přijmou za svůj styl vyprávění her, anebo se podřídí komediálnímu naturelu dosavadní tvory Illumination.

Série The Legend of Zelda vychází na různých konzolích Nintenda už od roku 1986. Původně šlo o relativně jednoduché akční RPG, kde hráč procházel mapky a mečíkem likvidoval nepřátele. Postupně se herní mechanismy rozšiřovaly, grafici se daleko víc vyřádili na výtvarném zpracování, komplikovaly se jednotlivé příběhy a bohatá mytologie rozsáhlého herního světa. V centru všeho nejčastěji bývá boj hrdiny Linka a princezny (ztělesněné bohyně) Zeldy proti démonickému králi Ganonovi, který se snaží ovládnout magickou zem Hyrule. Krom zhruba dvacítky her mohou filmaři čerpat také z komiksů či animovaného seriálu.

Foto: Herní předloha

Zdroje: The Wrap, Jeff Sneider, Jeff Sneider

Galerie: 10

The Legend of Zelda: Klasickou herní sérii údajně čeká zfilmování | Fandíme filmu The Legend of Zelda: Klasickou herní sérii údajně čeká zfilmování | Fandíme filmu The Legend of Zelda: Klasickou herní sérii údajně čeká zfilmování | Fandíme filmu The Legend of Zelda: Klasickou herní sérii údajně čeká zfilmování | Fandíme filmu The Legend of Zelda: Klasickou herní sérii údajně čeká zfilmování | Fandíme filmu The Legend of Zelda: Klasickou herní sérii údajně čeká zfilmování | Fandíme filmu The Legend of Zelda: Klasickou herní sérii údajně čeká zfilmování | Fandíme filmu The Legend of Zelda: Klasickou herní sérii údajně čeká zfilmování | Fandíme filmu The Legend of Zelda: Klasickou herní sérii údajně čeká zfilmování | Fandíme filmu The Legend of Zelda: Klasickou herní sérii údajně čeká zfilmování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest