Box Office: Pacific Rim podlehl Machrům i Padouchovi

Box Office: Pacific Rim podlehl Machrům i Padouchovi | Fandíme filmu
Sequely porazily v pomyslné kasovní bitvě del Torův sci-fi spektákl, který nakonec nedosáhl ani na ($) čtyřicetimilionovou metu.

Minulý týden jsem malinko nestíhal, leč tentokrát jsem zpět v plné síle (a děkuji Anarvinovi za záskok). Nyní už se vrhněme na americká čísla z právě končícího víkendu. Premiéru si odbyl Pacific Rim, netrpělivě očekávaný blockbuster z dílny kouzelníka Guillerma del Tora, ovšem nějaký znatelný sukces neočekávejte. Mexický režisér dostal naloženo mimo jiné od šampióna z minulého týdne, animáku Já, padouch 2. Relativně levné ($76 mi.) pokračování úspěšného snímku z roku 2010 je hitem po celém světě, když v tuto chvíli má na svém kontě již $472 milionů. Víkendový výsledek z amerických kin činí takřka $45 mega a dohromady přiteklo z USA už $229 milionů. Jednička vydělala před třemi lety $543 milionů celosvětově, přičemž nejnovější dobrodružství Grua by mělo tento počin bez problémů překonat, zvláště když ohlasy jsou v drtivé většině pozitivní.

A ani na stříbrném stupínku nenajdete obrovské Jaegery bojující za přežití lidské civilizace. Překonala je totiž i navrátivší se partička kolem Adama Sandlera! Ostuda? Tak trochu. Otřesně hodnocené pokračování Machrů zapsalo o premiérovém víkendu v zámořských kinech $42,5 milionu a o chloupek pokořilo otvírák jedničky ($40,5 mil.). Nevím, jak to režisér Dennis Dugan dělá, ale jeho filmy, jejichž kvalita je mnohdy diskutabilní, vydělávají - až na výjimky - dolárky ve velkém. Jistě, jsou to sandlerovky, ale i tak. Kdo viděl třeba Jack & Jill, musí kroutit hlavou nad tím, že tenhle patlal pořád dostává další a další šance. Na druhou stranu zrovna první Machři mě paradoxně docela pobavili. Kritici však bláznivou komedii nikterak nešetří, když na RT nalezneme pouze 7% (5/70) kladných recenzí. Uvidíme, jak se bude čtveřici Sandler, Kevin James, Chris Rock a David Spade dařit na neamerických trzích.

Sláva! Na trojce konečně nacházíme Pacific Rim, který měl o premiérovém víkendu k dispozici překvapivě jen 3275 kin. I tak se jedná o zklamání, když Charlie Hunnam a spol. vytřískali z kapes amerických fanoušků jenom o něco víc než $38 milionů (rozpočet $190 mil.). Svět zřejmě kovové obry podrží, ale drahá kampaň se očividně minula účinkem, alespoň ve Spojených státech. Faktem je, že i my na FF.cz jsme několikrát hovořili o tom, jak to Warneři s těmi tunami trailerů, klipů a obrázků přehánějí. Inu, Amíci se k megalomanské sci-fi á la Transformers postavili v podstatě zády. Současně se potvrdil dohad o poměrně úzké cílovce, nicméně těžko teď hned soudit, proč snímek nedosáhl na mety nejvyšší. Konkurence rozhodně hratelná byla.

Na čtyřce poctivě sbírá drahocenné dolary eRková komedie Drsňačky se Sandrou Bullock a Melissou "Sookie" McCarthy. Holky již dávno náklady ($43 mil.) zaplatily a celosvětově mají na kontě $128 milionů, když o tomto víkendu vytěžily z amerického trhu $14 mega. Na pětce se krčí s $11ti miliony hyperprůser jménem Osamělý jezdec. Finanční krach westernového buddy movie s Johnnym Deppem a Armiem Hammerem bude producenty a studia strašit ve snech ještě hodně dlouho. Sice se to čekalo, ale stejně. Divoký západ ve stylu Jacka Sparrowa zklamal a někdo za to draze zaplatí. Snad to neznamená konec pro Gorea Verbinskiho. Byla by to škoda. Šestici uzavírá skoro půlmiliardová (víkend $10,5 mil. / celkem $474 mil.) Univerzita pro příšerky.

Příští týden bude bohatý na premiéry. Startuje Wanův horor The Conjuring, Schwentkeho akční slátanina R.I.P.D., pokračování týmovky RED a Foxové vypouštějí animák Turbo.

Za týden (možná) zdarec!

Zdroj dat (ke 14/7/2013_19:30): BOM

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest