Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí

Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 15 obrázků
Dvoudílná závěrečná mise Toma Cruise působí osudově jako blázen. K tomu padají vlaky a superhvězdy z nebes.

V dubnu se Mission: Impossible Odplata - První část představila na CinemaConu v Las Vegas, kde novináři viděli akční scénu z ulic Říma, o níž následně psali v absolutních superlativech. Jinak ale kolem sedmého dílu špionážní série s Tomem Cruisem bylo celkem ticho. Možná kvůli tomu, že štáb mezitím pilně natáčí navazující pokračování, aniž by při tom přestal ladit sedmičku. Úplně poslední záběry kupříkladu byly pořízené až 29. dubna! A to navzdory tomu, že natáčení začalo už v únoru 2020 (jen aby jej záhy zbrzdila pandemie).

Teď je tu konečně nový trailer, který je nabitý jako blázen. Příběh se teprve poodhaluje, ale vše nasvědčuje tomu, že v sázce bude mnoho. Na svět se řítí nová hrozba. Možná je to umělá inteligence, co ovládne naše osudy, možná nějaký opresivní dohledový systém ve stylu „velkého bratra“. Každopádně jsou na obzoru problémy, a kdo ví, když se mluví v traileru o blížící se válce, třeba to není v přeneseném významu, ale doslovně. Samotný Ethan Hunt (Cruise) bude zřejmě ve finálním dvojfilmu definovat svůj odkaz a složitě vybírat mezi misí a životy bližních.

Po krku mu půjde záporák (jeden ze záporáků), jehož představuje Esai Morales. Postavu měl původně hrát Nicholas Hoult, ale covid to znemožnil. Narychlo tak byl do úlohy obsazený Esai, jenž ztvárňuje záhadného muže navázaného na Huntovu minulost, o němž se dozvíme víc nejspíš až v následujícím filmu. Spolupracuje s ním další záporačka, již představuje Pom Klementieff, známá ze Strážců Galaxie. Hunt a jeho tým však nebudou stát jen proti svalům, ale také proti byrokracii. Po letech se vrací vládní agent Eugene Kittridge (Henry Czerny), který spolupracuje s novými postavami v podání Shey Whighama a Grega Tarzana Davise. Ti všichni jsou v opozici vůči Huntovi i agentuře IMF.

Krom osudovosti, která z ukázky odkapává, je video plné skvostných akčních záběrů, jimž vévodí sjezd na motocyklu z útesu a scéna vlaku, jenž se nevyhnutelně blíží k propasti. Režisér Christopher McQuarrie prozradil, že motorková scéna byla snem Toma Cruise, ta vlaková jeho vlastním. Všechno se točilo v maximální možné míře prakticky, kdy digitální triky slouží spíš k umazání jistících lan, namísto kompletního vytvoření virtuálních dvojníků, kteří nebezpečné kousky za herce a kaskadéry kompletně převezmou. Nechat sjet sedmdesátitunový vlak z mostu bylo extrémně náročné a pro McQuarriho to byla nejtěžší zkouška jeho života. Nadosmrti už se prý vlaků nabažil. Pokud jde o Cruisovy sebevražedné eskapády, tak na ty si podle Christophera zvyknete. Prostě to k sérii patří a je to to, co pomáhá, aby se filmy zaplatily. Režisér zdůrazňuje, že daleko těžší, než natočit vzrušující riskantní kousek je vystavět film tak, aby divákům na postavách v nebezpečí skutečně záleželo.

Jestli se to může povést, můžete začít odhadovat z právě uvedeného traileru. Dole v galerii pak na vás čeká nový plakát a poslední zveřejněné fotky.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part I má stanovené datum české a slovenské premiéry na 13. července 2023, Mission: Impossible – Dead Reckoning Part II potom na 27. června 2024. Režíruje a scénář píše Christopher McQuarrie. Znovu se vracejí Tom Cruise, Simon Pegg, Henry Czerny, Ving Rhames, Vanessa Kirby a Rebecca Ferguson. Dále se objeví Hayley Atwell, Pom Klementieff, Esai Morales, Gregory Sanon a Shea Whigham. Synopse českého distributora říká: "Nepolapitelný Ethan Hunt a jeho tým se vydávají do další mise, jejíž splnění je naprosto nemožné. Plánovaný předposlední díl série, ve kterém Tom Cruise znovu posouvá hranice svých možností."

Foto: Paramount

Zdroje: Paramount, Cinemart, Christopher McQuarrie, Empire, EW I, II

Galerie: 16

Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část: Nový trailer je narvaný lahůdkovou akcí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest