Věčnost: Vědecká mise se snaží uzavřít nebezpečnou trhlinu v Zemi

Věčnost: Vědecká mise se snaží uzavřít nebezpečnou trhlinu v Zemi | Fandíme filmu
Hyane Film / Morten Rygaard
Zobrazit další 3 obrázky
V nové sci-fi je hrdina rozpolcený mezi misí na záchranu planety a touhou po lásce.

Režisér Ulaa Salim debutoval před čtyřmi lety dramatem Synové Dánska, kde se zaměřil na nebezpečnou ultra pravici. Letos se vrací s novinkou For evigt, jež mezinárodně označována jako Forever či Eternal (zhruba tedy „Věčnost“).

Ve snímku dojde k masivnímu zemětřesení, které nedaleko Islandu otevře hluboko pod mořskou hladinou rozsáhlou tajuplnou trhlinu. Zvláštní přírodní fenomén drasticky urychlí globální oteplování a stává se zásadní hrozbou pro celé lidstvo. Hlavním hrdinou příběhu je Elias, vědec, který vždycky toužil po podmořských expedicích. Sen se mu splní, když dostává klíčovou roli v mezinárodním týmu, jenž je pověřený uzavřením oceánské trhliny. Opouští svoji lásku, zpěvačku Anitu, avšak během mise jej přepadá vize, v níž vidí, jak by vypadal jeho život, kdyby se rozhodl jinak. Začíná být posedlý touhou získat Anitu zpátky.

Snímek je popisován jako mix grandiózní sci-fi s romancí, který se odehrává „na rozhraní času a prostoru“ a v klaustrofobické podmořské hlubině. Hlavní roli ztvárnil Simon Sears (Světlo a stíny, Království), dále ve snímku vystupují Nanna Øland Fabricius, Magnus Krepper, Halldóra Geirhardsdóttir, Zaki Youssef a Morten Holst. Snímek je v postprodukci, v letošním roce se chystá na festivaly. Dole v galerii můžete vidět první fotografie z filmu a zákulisí.

Foto: Hyane Film / Morten Rygaard

Zdroje: Deadline, Hyaene Film, New Europe Films

Galerie: 4

Věčnost: Vědecká mise se snaží uzavřít nebezpečnou trhlinu v Zemi | Fandíme filmu Věčnost: Vědecká mise se snaží uzavřít nebezpečnou trhlinu v Zemi | Fandíme filmu Věčnost: Vědecká mise se snaží uzavřít nebezpečnou trhlinu v Zemi | Fandíme filmu Věčnost: Vědecká mise se snaží uzavřít nebezpečnou trhlinu v Zemi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest