The Hauted: Spoluautor V zajetí démonů chystá nové hororové univerzum

The Hauted: Spoluautor V zajetí démonů chystá nové hororové univerzum | Fandíme filmu
Warner Bros.
Nové filmy mají opět vycházet ze skutečných událostí, ale prý budou ještě strašidelnější.

Tony DeRosa-Grund je autorem původního námětu hororu V zajetí démonů, jenž pojednával o řádění duchů v domě rodiny Perronových, které přijeli vyšetřit démonologové Warrenovi. Zhruba od přelomu letopočtu se skoro třináct let snažil DeRosa-Grund svůj nápad neúspěšně někde udat. Teprve když se spojil s producentem Peterem Safranem, tak začaly úpravy námětu, které nakonec vedly až k natočení filmu, velkému úspěchu a nastartování celého hororového univerza. Mezi Tonym a studiem Warner Bros. však došlo k soudním sporům. Ty po delších tahanicích vedly k mimosoudnímu vyrovnání a DeRosa-Grund už na žádném dalším filmu ze značky V zajetí démonů nepracoval.

Teď scenárista a producent připravuje novinku, která se bude jmenovat The Hauted (zhruba „Strašení“). DeRosa-Grund má ambici nastartovat vlastní zbrusu novou ságu, která by podobně jako V zajetí démonů měla krom ústřední linky nabízet nejrůznější prequely a spin-offy. Tony tvrdí, že jakožto autor námětu a producent V zajetí démonů může s jistotou říci, že The Haunted bude násobně lepší, pravdivější a strašidelnější.

To jsou hodně odvážná slova, stejně jako je odvážná snaha dopředu plánovat celé univerzum: V naprosté většině případů vznikla v Hollywoodu univerza tam, kde se předem nic neplánovalo a stavělo se teprve na úspěchu, oblibě a potenciálu konkrétního filmového hitu. A hodně drzá jsou i slova o „ještě pravdivějším“ příběhu. Tisková zpráva dále uvádí, že film (potažmo celé univerzum) vychází ze „skutečných, ověřitelných událostí“. Což je na první pohled nonsens. Nic jako „ověřitelné“ nadpřirozené paranormální jevy neexistuje. Právě kvůli svojí neprůkaznosti jsou v paranormální škatulce. Ostatně, celý byznys s horory „podle skutečných událostí“ je dost cynický. Třeba u případů „démonologů“ Warrenových, z nichž vychází filmy V zajetí démonů, je poměrně dobře zmapováno, o jaké jde šarlatánství, které vydělává na senzacechtivosti a důvěřivosti veřejnosti, nebo v horším případě rovnou na lidech (dětech), kteří jsou terčem údajného nadpřirozena.

Chystaná série má pojednávat o děsivých nadpřirozených útrapách jedné rodiny napříč generacemi. První příběh se zaměří mladou těhotnou ženu, již vlastní otec obvinil z čarodějnictví. Celá rodina je záhy uvržena do smrtelného nebezpečí. Aktuálně se hledá režisér a ještě letos se má začít natáčet.

Foto je ilustrační: V zajetí démonů

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest