V zajetí démonů: Čtvrtý díl může být poslední

V zajetí démonů: Čtvrtý díl může být poslední | Fandíme filmu
Warner Bros.
Může být pozastavený úplně celý provázaný hororový svět Conjuringu?

Loni v říjnu bylo potvrzeno, že je v přípravě čtvrtý díl série V zajetí démonů. V té experti na okultismus, manželé Warrenovi, bojují s nadpřirozenými mocnostmi, primárně s démonickým posednutím. V rozhovoru pro server Collider producent a původní autor James Wan připustil, že by čtvrtý snímek mohl být v rámci série poslední.

Redaktorka se jej na čtvrtý díl zeptala a James odpověděl:

Jo, právě na něm pracujeme. Na sérii Conjuring si dáváme hodně záležet. Chceme si dát načas, aby se nám všechno povedlo, abychom trefili emoce příběhu manželů Warrenových přesně tak jak chceme a pokud bychom [sérii] uzavírali, tak si chceme být jistí, že to děláme správně, skrze ten správný příběh.“

Redaktorka nenechala Wanovu odpověď bez odezvy a přeptala se jej, zda tím vážně myslí, že by V zajetí démonů 4 mohlo být v sérii poslední. Na to už James odvětil obligátní „Nikdy nevíte“ a „uvidíme“.

Zajímavé každopádně je už to, že podle Wana tvůrci o možném uzavření série čtvrtým dílem přemýšlejí. To může mít celkem nevinný důvod: Skuteční Warrenovi vyšetřovali za svojí dráhu konečný počet případů, a pokud si filmaři nechtějí vyloženě vymýšlet a ty zajímavější kauzy začínají docházet, pak je asi na místě začít uvažovat o konci. Jestli to s těmi emocemi Wan myslí upřímně a nehodlá Warrenovi ždímat za každou cenu, tak dříve či později bude po všem.

Teoreticky lze na věc koukat také z obchodně-praktického hlediska. Za filmy ze světa Conjuringu stojí jako producenti James Wan a Peter Safran. Wanova produkční společnost Atomic Monster dosud měla distribuční smlouvu s Warner Bros., ale v listopadu uzavřela novou smlouvu s konkurenčním Universalem. Ta Wanovi nezakazuje jakoukoliv práci mimo Universal, ale rozhodně na ni bude mít méně času. A Safran spolu s Jamesem Gunnem nově vede DC Films. U něj tedy platí to samé. Takže kdo ví, jak to bude s celou značkou Conjuring (série jako Annabelle, Sestra apod.), až pánové zkrátka budou ponoření do jiných projektů.

Titulní foto je ilustrační - V zajetí démonů

Zdroj: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest