Strážci Galaxie 3 jdou do našich kin, pusťte si čtveřici scén z filmu

Strážci Galaxie 3 jdou do našich kin, pusťte si čtveřici scén z filmu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 10 obrázků
Nejsprostší slovo poprvé u Marvelu, záporák, Rocketova minulost a nový nadčlověk – Adam Warlock.

Je to tady. Dnes Strážce Galaxie 3 v Česku uvidí novináři, už zítra prakticky ve všech velkých kinech startují předpremiéry. Co od snímku čekat? Nedávno jsme si shrnuli první ohlasy z francouzské premiéry. Následně film viděli američtí recenzenti, kteří nabídli o něco rozmanitější názory. Někteří si prostě užívají emocionální stránku vyprávění a jsou velmi spokojení. Jiní ale upozorňují, že se toho trojka snaží stihnout hrozně moc a občas je z toho trochu guláš. I tak ale pozitivní hodnocení převažují. Na agregátoru Rotten Tomatoes najdeme 77% kladných recenzí a průměrnou známku 7 z 10.

Ještě než dorazí české recenze, nebo si sami skočíte do kina, můžete si udělat ještě bližší obrázek ze čtyř zveřejněných klipů, tedy celých scén z filmu. V té první Strážci zkoušejí odjet pozemským automobilem a vůbec poprvé ve snímku z Marvel Cinematic Universe zazní univerzální sprosté slůvko „fuck“. Druhé video představuje záporáka High Evolutionaryho (Chukwudi Iwuji). Pak je tu video o další nové postavě, Adamu Warlockovi (Will Poulter) a pohled do Rocketovy minulosti.

Právě o něm režisér a scenárista James Gunn řekl, že je srdcem snímku i celé ságy. Právě kvůli němu se toužil ke Strážcům i napotřetí vrátit. Dozvíme se víc o Rocketově původu, o tom, jak kdysi dávno býval obyčejným zvířetem, které bylo ve zvrácených experimentech násilně přeměněno v někoho, kdo tak docela nezapadá nikam.

To ale svým způsobem platí pro všechny Strážce. Je to partička outsiderů, kteří našli oporu jeden ve druhém. Nikdo z nich vlastně nemá tak docela rád sám sebe a jestli se v předchozích filmech učili přijmout druhé, tak teď se učí mít rádi sami sebe. Máme se přichystat na slzavé loučení. Někteří hrdinové mohou umřít. Podle Gunna není nutné, aby hrdinové ve filmech umírali, ale diváci musí věřit tomu, že se to může stát, aby bylo co ztratit. James se domnívá, že protože ve svých jiných filmech postavy zemřít nechal, tak mu diváci věří, že by to mohl udělat i tentokrát.

Aniž bychom rozebírali jakékoliv spoilery a hovořili o tom, zda se něco takového ve trojce skutečně stane nebo ne, natáčení bylo pro Gunna extrémně náročné. Částečně i proto, jak pro něj byl příběh důležitý. Rozhodně se ale nemusel nijak bát komandování „shora“. Tvrdí, že mu Marvel nebo Disney žádným způsobem do filmu nezasahovali a měl dost času na to, aby se vizuální efekty dokončily v poklidu, bez uspěchání. Takže ať už je snímek jakýkoliv, je přesně takový, jaký jej chtěl režisér mít.

Nezasahování Marvelu dokonce prý jde tak daleko, že podle Jamese Strážci Galaxie 3 vůbec nepřipravují půdu pro žádné další budoucí snímky a soustředí se čistě na vlastní příběh. Režisér ale zároveň potvrdil, že se můžeme těšit na dvě titulkové scény, tak uvidíme, jak to s tím otevíráním dalších cestiček vlastně bude nebo nebude. Koukněte dolů do galerie na nejrůznější zákulisní fotky a další obrázky a...a uvidíme se v kině ;-).

Strážci Galaxie 3 navazují na Strážce Galaxie 2, Avengers: Endgame a Thora: Love and Thunder. Ve Strážcích Galaxie 3 je naše partička poděsů maličko jiná, než si ji pamatujeme. Peter Quill se stále nevzpamatoval ze ztráty Gamory. Větší pozornost však musí zaměřit na to, že je potřeba ochránit vesmír a jednoho člena týmu. Pokud se nejnovější misi nepodaří splnit, mohlo by to vést ke konci Strážců Galaxie. V hlavních rolích se vracejí Chris Pratt, Dave Bautista, Pom Klementieff, Bradley Cooper, Zoe Saldana, Sean Gunn, Karen Gillan, Vin Diesel a Sylvester Stallone. Nově je doplňují Will Poulter, Nico Santos, Daniela Melchior, Maria Bakalova a Chukwudi Iwuji. Režíruje James Gunn. Snímek uvidíme 4. 5. 2023.  

Foto: Marvel

Zdroje: James Gunn I, II, III, IV, Marvel, Fandango, Games Radar, Empire I, II, Entertainment Weekly, Collider

Galerie: 11

Strážci Galaxie 3 jdou do našich kin, pusťte si čtveřici scén z filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3 jdou do našich kin, pusťte si čtveřici scén z filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3 jdou do našich kin, pusťte si čtveřici scén z filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3 jdou do našich kin, pusťte si čtveřici scén z filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3 jdou do našich kin, pusťte si čtveřici scén z filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3 jdou do našich kin, pusťte si čtveřici scén z filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3 jdou do našich kin, pusťte si čtveřici scén z filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3 jdou do našich kin, pusťte si čtveřici scén z filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3 jdou do našich kin, pusťte si čtveřici scén z filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3 jdou do našich kin, pusťte si čtveřici scén z filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3 jdou do našich kin, pusťte si čtveřici scén z filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest