Next Goal Wins: Příběh nejšťastnějších fotbalových looserů dějin ukázal 1. trailer

Next Goal Wins: Příběh nejšťastnějších fotbalových looserů dějin ukázal 1. trailer | Fandíme filmu
Searchlight Pictures
Zobrazit dalších 11 obrázků
Nová komedie Taiky Waititiho dělá z Michaela Fassbendera věčně naštvané zlé dvojče Teda Lassa.

V rámci seriálové nabídky je momentálně velmi populární Ted Lasso, příběh amerického optimisty, který sice neví nic o fotbale, ale svým pozitivním přístupem a trenérskými zkušenostmi dokáže dát do kupy chřadnoucí anglický tým. Next Goal Wins je svým způsobem „Ted Lasso vzhůru nohama“: Zkušený fotbalový kouč Thomas Rongen (Michael Fassbender) je podrážděný bručoun, který se snaží něco vyždímat z usměvavých poloamatérů.

Film je zpracovaný na motivy skutečných událostí a především podle stejnojmenného dokumentu z roku 2014. U nás byl dokument uvedený jako Další gól rozhodne a na Slovensku je hraný snímek ohlášený jako Aspoň jeden gól, tak uvidíme, pod jakým názvem u nás nakonec film 7. prosince bude uvedený.

Režisér a scenárista Taika Waititi (Thor: Láska jako hrom, Králíček Jojo, Co děláme v temnotách) říká, že si vždycky chtěl zkusit natočit sportovní film, ale dlouho nenacházel vhodnou látku. Dokument jej okamžitě nadchl, protože ačkoliv fotbalu příliš nerozumí, oslovil jej příběh naprostých outsiderů, jaké podle svých slov vlastně točí vždycky.

Čerstvý trailer, který byl zveřejněný v rámci CinemaConu, opravdu trochu připomíná Teda Lassa, zároveň trochu Kokosy na sněhu. Z ukázky čiší klasický Waititiho humor, kdy se tak trochu pošklebuje nerudnému trenérovi, tak trochu nešikovným fotbalistům (a dokonce i sám sobě – čtěte pozorně nápisy), ale dohromady má vlastně všechny svoje postavy hrozně rád. Nebyl by to ale klasicky vystavěný film, kdyby v cestě za zlepšením samojských fotbalistů šlo všechno jako po másle. Je třeba čelit nějakému protivenství. To tady reprezentuje bafuňář fotbalové asociace, jehož ztvárnil Will Arnett.

Next Goal Wins je sportovní drama natočené na motivy skutečných událostí. Pojednává o fotbalovém týmu z Americké Samoy, která se nechvalně proslavila v roce 2001 drtivou porážkou 31:0. Blíží se kvalifikace pro mistrovství světa a tým si najme tvrdohlavého kouče Thomase Rongena (Michael Fassbender) v naději, že se mu nejhorší tým na světě podaří zvednout, ačkoliv zrovna sám neprožívá nejšťastnější období. Dále hrají: Elisabeth Moss, Oscar Kightley, Uli Latukefu, Rachel House, Kaimana, David Fane, Beulah Koale, Chris Alosio, Taika Waititi, Will Arnett a Rhys Darby. Snímek napsal a natočil Taika Waititi, datum české premiéry je stanoveno na 7. prosince 2023.

Podklady a foto: 20th Century Studios

Galerie: 12

Next Goal Wins: Příběh nejšťastnějších fotbalových looserů dějin ukázal 1. trailer | Fandíme filmu Next Goal Wins: Příběh nejšťastnějších fotbalových looserů dějin ukázal 1. trailer | Fandíme filmu Next Goal Wins: Příběh nejšťastnějších fotbalových looserů dějin ukázal 1. trailer | Fandíme filmu Next Goal Wins: Příběh nejšťastnějších fotbalových looserů dějin ukázal 1. trailer | Fandíme filmu Next Goal Wins: Příběh nejšťastnějších fotbalových looserů dějin ukázal 1. trailer | Fandíme filmu Next Goal Wins: Příběh nejšťastnějších fotbalových looserů dějin ukázal 1. trailer | Fandíme filmu Next Goal Wins: Příběh nejšťastnějších fotbalových looserů dějin ukázal 1. trailer | Fandíme filmu Next Goal Wins: Příběh nejšťastnějších fotbalových looserů dějin ukázal 1. trailer | Fandíme filmu Next Goal Wins: Příběh nejšťastnějších fotbalových looserů dějin ukázal 1. trailer | Fandíme filmu Next Goal Wins: Příběh nejšťastnějších fotbalových looserů dějin ukázal 1. trailer | Fandíme filmu Next Goal Wins: Příběh nejšťastnějších fotbalových looserů dějin ukázal 1. trailer | Fandíme filmu Next Goal Wins: Příběh nejšťastnějších fotbalových looserů dějin ukázal 1. trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest