Železná opona: Režisér Mission: Impossible chystá akční thriller

Železná opona: Režisér Mission: Impossible chystá akční thriller | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Novinku o zabijákovi z Evropy s ním chystá Michael B. Jordan.

Christopher McQuarrie začínal v devadesátkách jako scenárista a za Obvyklé podezřelé dostal Oscara. Po přelomu letopočtu začal také režírovat a největší úspěchy zaznamenal se sérií Mission: Impossible. Na té úzce spolupracuje s Tomem Cruisem, s nímž jako režisér, producent nebo scenárista připravil celou řádku dalších snímků.

Má s ním rozdělanou také přinejmenším ještě Mission: Impossible 8, ale vedle toho se vrací k jednomu svému samostatnému staršímu scénáři. Ten se jmenuje Iron Curtain (Železná opona) a mnoho o něm nevíme. Jde o akční thriller a název napovídá, že by se snímek měl odehrávat za časů studené války, někde na předělu (fyzickém nebo alespoň ideologickém) mezi západní Evropou a sovětskými satelity. Případně půjde o nějakou moderní situaci, na kterou půjde název Železná opona uplatnit přeneseně.

Starší zpráva ještě uváděla, že má snímek pojednávat o evropském zabijákovi. McQuarrie film začal psát už v roce 2003, možná dokonce ještě dříve. Dlouho se snímek nedařilo realizovat, až teď vypadá, že se to blíží. Christopher čas od času v rozhovorech zmíní, že má v šuplíku pár vysněných projektů, jaké se mu nikdy nepodařilo dotáhnout, tak je možné, že tohle je jeden z nich.

Před lety měl McQuarrie snímek také režírovat, a pokud jde vážně o jeho srdcovku, tak by dávalo smysl, pokud by v něm tahle touha dál přetrvávala. Nicméně aktuálně je režisér dost zaneprázdněný s Mission: Impossible 8. Na jakékoliv další natáčení by měl čas nejdříve v závěru příštího roku, možná později.

Scénář spolu s Chrisem upravuje Erik Jendresen (seriál Bratrstvo neohrožených) a snímek produkuje Michael B. Jordan, který si vedle hraní před pár lety založil vlastní produkční společnost Outlier Society. Snímek vzniká pro Amazon Studios a je v rané fázi vývoje.

Foto je ilustrační, Christopher Nolan při natáčení filmu Mission: Impossible - Fallout

Zdroje: Variety I, II, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest