Blitz: Válečné drama popíše život v Němci bombardovaném Londýně

Blitz: Válečné drama popíše život v Němci bombardovaném Londýně | Fandíme filmu
Public Domain - U.S. National Archives and Records Administration
Sairsa Ronan stane v čele historické fresky z života v několikaměsíčním konstantním strachu.

Německo bylo neúspěšné během Bitvy o Británii – snahy o získání nadvlády nad britským letectvem a britským vzdušným prostorem. V září 1940 se tak začala strategie měnit a z přímých střetů stíhačů nacisté přešli k nočním bombovým útokům na města, přístavy a průmyslová centra. Dlouhodobé bombardování Británie je známé jako Blitz. Než Němci přesunuli v roce 1941 své letecké síly na jiná bojiště, zažili Britové osm měsíců a pět dní bombardování. Samotný Londýn byl bombardovaný 71x, z toho 57 dní zažívalo město nálet prakticky jednou denně. Při náletech bylo na Londýn shozeno asi 18 tisíc tun bomb, zemřelo asi 20 tisíc lidí, další desítky tisíc byly zraněny a asi 1,2 milionu budov bylo zničeno nebo poškozeno.

Pro společnost Apple vzniká nový celovečerní film nazvaný jednoduše Blitz, který bude pojednávat o tom, jak se v daných podmínkách snažili přežít běžní Londýňané. Můžeme očekávat pohled na schovávání v krytech, evakuace, zatemňování, strach z dalších útoků a život mezi troskami.

Do filmu dosud byli obsazeni Saoirse Ronan, Elliott Heffernan, Harris Dickinson, Erin Kellyman, Stephen Graham, Paul Weller, Kathy Burke, Benjamin Clementine nebo Leigh Gill. Snímek napsal, natočil a produkuje Steve McQueen, oscarový autor 12 let v řetězech, Studu, Hladu nebo Sekerky. Natáčení začalo v prosinci.

Blitz - Bombardování Londýna během 2. světové války - archivní foto / U.S. National Archives and Records Administration (Public Domain)

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest