Helios: V katastrofické sci-fi zachraňují astronauti Zemi před Sluncem

Helios: V katastrofické sci-fi zachraňují astronauti Zemi před Sluncem | Fandíme filmu
20th Century Studios
Sluneční bouře ohrožuje celou lidskou civilizaci.

Před kamery má namířeno produkce chystaného akčního sci-fi thrilleru Helios. Děj se odehrává v roce 2030, kdy vesmírná loď Helios míří s naléhavou misí na Mezinárodní vesmírnou stanici. Tu zasáhne obrovská solární erupce z blížící se kataklyzmické sluneční bouře. Srážka se Zemí se zdá být nevyhnutelná. Je na astronomovi a bývalém astronautovi NASA Jessi Denverovi a plukovníkovi vzdušných sil Samu Adlerovi, aby společně zachránili lidstvo.

Pro začátek se musím přiznat, že z toho, jak je formulovaný původní anglický text (... When a massive solar flare from an incoming cataclysmic solar storm hits the station on a collision course with Earth…) mi není tak docela jasné, zda má Zemi zasáhnout solární bouře nebo Mezinárodní vesmírná stanice. Pokud by to měla být stanice, tak rozhodně nebude v ohrožení lidstvo – většina stanice by shořela ještě v atmosféře, dole na Zemi by napáchala maximálně relativně malé škody. A pokud by Zemi hrozil zásah solární bouří, tak ten by byl hodně nepříjemný (teoreticky může způsobit masivní škody na elektrických systémech a elektronice), ale většinu lidí by neměl okamžitě ohrozit na životě a navíc by šlo o událost masivního rozsahu, s nímž by dva kosmonauti rozhodně nic nesvedli.

Můžete namítat, že v hollywoodských bijácích jsou na uvěřitelnost kladeny většinou nižší nároky, nicméně zrovna tvůrci Heliosu se holedbají, že se snaží v příběhu prezentovat „realistické technologie“ a „uvěřitelná řešení, která jsou lidstvu k dispozici“. Jedním dechem nicméně producenti hovoří o „velké akci“ či „zábavné popcornové jízdě“, která má dávat možnost točit pokračování.

Snímek má ještě letos natočit Michelle Danner (The Runner, Hello Herman). Scénář napsali Patricia A. Beninati (Hubble: 20 Years of Discovery), Michael K. Anderson (The Wonder Show) a Bernard Moore. Natáčení podporují společnosti Blue Origin a United Launch Alliance.

Titulní foto je ilustrační, z filmu Sunshine

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest