Bond 23: Známe název?

Bond 23: Známe název? | Fandíme filmu
Napříč internetem se šíří divoká spekulace o nové Bondovce. Víme, o čem bude? Kdo složí titulní píseň? A zahraje si v ní skutečně Rhys Ifans?

Studio MGM se dlouhou dobu potácelo v krizi a tak to nejistě vypadalo i s dvacátým třetím Jamesem Bondem. Teď už je ale pár měsíců vše v pořádku a agent s povolením zabíjet už zná vetšinu obsazení i datum premiéry. Ta je naplánovaná na 26. října 2012, režie se ujme oscarový Sam Mendes, hlavní roli si zopakuje Daniel Craig, Judy Dench se vrátí jako M., záporáka ztvární Javier Bardem, Naomie Harris si zahraje slečnu Moneypenny a Ralph Fiennes dostal blíže nespecifikovanou „rozporuplnou“ úlohu. Kdo se ve filmu naopak nebojeví, je Rhys Ifans, o jehož účasti jsme vás nedávno informovali. Rhys informaci sám vyvrátil.

Internetovými kanály ale běží daleko pikantnější informace. Online verze srbského deníku Blic přinesla zprávu, že populární srbská cellistka Jelena Mihailovic svým letošním koncertem na festivalu v Cannes producenty a režiséra chystané Bondovky oslovila natolik, že po ní teď chtějí, aby jim složila titulní píseň. Potud proti celé zprávě nelze naprosto nic namítat a může být stoprocentně pravdivá. A to navzdory tomu, že Blic je srbskou obdobnou našeho Blesku (povšimněte si fontu loga a nápisu Ringier Axel Springer ve spodní části stránky).

 

Carte Blanche

Rozruch vzbudilo teprve tvrzení serveru, že nová Bondovka se bude jmenovat Carte Blanche. (V přeneseném významu termín můžeme chápat jako „povolení zabíjet“. Jde o metaforu, která obvykle popisuje situaci, kdy je konkrétní osobě na základě poněkud vágní dohody svěřena v podstatě neomezená moc.). Jako název pro nový příběh agenta 007 je „Carte Blanche“ trefné a sexy, ale může ho Jelena Mihailovic znát? A zná server Blic název od ní? Nespletl si server (nebo Jelena) poslední filmovou Bondovku s poslední knižní Bondovkou? Protože poslední knižní Bondovka (od populárního spisovaltele Jefferyho Deavera) se Carte Blanche, česky Nula stupňů volnosti, opravdu jmenuje.

Ale pokud by se tak jmenovala i filmová Bondovka, můžeme předpokládat, že by z knihy vycházela? Částečně by tomu napovídaly další spekulace: Podle wikipedie je jednou z klíčových scén knihy velká vlaková akční scéna a podle serveru Deadline máme v příští Bondovce velkou akci na železnici opravdu čekat. Navíc mají filmaři v Indii, kde se má část filmu natáčet, problém sehnat všechna potřebná povolení, a tak vyhrožují přenést produkci do Jihoafrické republiky...kde se také část Deaverovy knihy odehrává.

To vše ale působí spíše jako shoda okolností, než cokoliv jiného. Jméno Deaverovy Bondovky bylo ohlášeno v lednu, kniha vyšla v květnu, natáčet se má na podzim, premiéra je ohlášená na příští listopad. V minulosti trvalo přinejmenším tři roky od adaptace knižní Bondovky do filmu (bylo to v případě Žiješ jenom dvakrát z roku 1967). Navíc nikdy nebyla adaptována Bondovka od jiného spisovatele, než od Iana Fleminga. A také ruku na srdce – kolik Bondovek má v sobě akční scény ve vlaku a odehrává se v exotických zemích?

Pravděpodobně se tedy jedná především o souhru náhod, ale pokud by se spekulace ukázaly býti pravdivými, pak vězte, že Deaverova Carte Blanche vypráví poměrně klasickou bondovskou story, ve které se agent 007 snaží nachytat na švestkách mezinárodního likvidátora odpadu, který je ve skutečnosti samozřejmě vražedným megalomaniakem, který plánuje zabít velké množství lidí přímo na britské půdě. Aby ho Bond zastavil, musí nejprve opatrně pracovat pod drobnohledem britských úřadů, aby v čase nejvyšší nouze získal povolení využít jakýchkoliv prostředků (Carte Blanche). Toliko základní kostra bez větších spoilerů – podrobnosti propleteného příběhu najdete na wikipedii. Ale jak už jsme říkali, zatím tuhle spekulaci berte s pořádnou porcí nadhledu.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest