Resident Evil se může dočkat dalšího zfilmování

Resident Evil se může dočkat dalšího zfilmování | Fandíme filmu
Sony Pictures Releasing
Zobrazit další 3 obrázky
Uvidíme v kinech filmovou verzi úspěšné hry Resident Evil 4?

Filmy Resident Evil s Milou Jovovich byly hodnoceny špatně a ještě hůř, ale nelze jim upřít, že byly úspěšné. Vzniklo šest dílů, které všechny dokázaly znásobit v kinech svůj rozpočet a dohromady utržit více než miliardu dolarů. Nový nenavazující film Resident Evil: Raccoon City a hraný seriál Resident Evil: Lék se však dočkaly nejen špatných recenzí, ale i velice slabého přijetí. Aktuálně se však znovu objevují zvěsti, že se chystá další film.

Nejprve asi před měsíce server Giant Freakin Robot tvrdil, že se připravuje nový celovečerní film inspirovaný videohrou Resident Evil 4, kde by měl být hlavní postavou Leon S. Kennedy, populární postava z několika her i starších filmů. Teď pro změnu server Geeks Vibe Nation tvrdí, že by snímek měl vycházet ze hry Resident Evil: The Umbrella Chronicles. Film by údajně měl produkovat Paul W.S. Anderson, jenž natočil většinu starších snímků s Millou Jovovich.

Zatím se dost špatně hodnotí, zda kterákoliv ze zpráv vůbec může být pravá. Jednoznačné je, že nic podobného nepotvrdil žádný z velkých zpravodajských serverů nebo alespoň zkušených hollywoodských insiderů. Giant Freakin Robot má rozporuplnou reputaci, kdy střídá reálná exkluzivní odhalení se zcela chybnými zprávami, která působí jako výmysl. Geeks Vibe Nation je pak vyloženě okrajové médium, které zatím nemá prakticky žádnou reputaci. Jeho zprávu nasdílel známý insider Daniel Richtman, což by mohlo znamenat, že něco podobného také slyšel, ale stejně tak je možné, že jej zpráva serveru GVN prostě jen zaujala. The Umbrella Chronicles je navíc dost zvláštní hra, která nepatří do hlavní série a příběhově vlastně jen ukazuje události z ostatních her z jiného pohledu. (Ano, film si může vzít pouze jméno, jenže proč by to dělal, když mainstreamovému publiku název „The Umbrealla Chronicles“ nic moc neřekne).

Zatím tedy berme jakékoliv internetové drby s pořádnou rezervou. Zároveň je pravda, že Resident Evil série se 135 miliony prodaných kopií patří mezi patnáctku vůbec nejúspěšnějších videoherních značek. Navíc čerstvě opět poutá pozornost spolu s moderním remakem Resident Evilu 4. Nebylo by tedy nikterak překvapivé, pokud by se Hollywood ještě jednou pokusil potenciál her využít. Pro německou společnost Constantin Film (která je držitelem filmových práv) jde navíc o zdaleka nejúspěšnější položku jejího portfolia, takže pokud se v Hollywoodu najde kdokoliv, kdo by byl ochotný nalít prachy do dalšího vývoje, Constantin to podpoří všemi deseti.

Co vy na to? Chtěli byste, aby se Resident Evil dočkal dalšího celovečerního zpracování? Nebo by se na to filmaři měli jednou pro vždy vykašlat a nechat hry hrami?

Foto je ilustrační, z předchozího Resident Evilu

Zdroje: Giant Freakin Robot, Geek Vibes Nation

Galerie: 4

Resident Evil se může dočkat dalšího zfilmování | Fandíme filmu Resident Evil se může dočkat dalšího zfilmování | Fandíme filmu Resident Evil se může dočkat dalšího zfilmování | Fandíme filmu Resident Evil se může dočkat dalšího zfilmování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest