Válka světů: Sci-fi klasika se dočkala moderního zfilmování – trailer

Válka světů: Sci-fi klasika se dočkala moderního zfilmování – trailer | Fandíme filmu
Vertical Entertainment
Zobrazit další 3 obrázky
Mimozemšťané v kráčejících bitevnících na trojnožkách znovu útočí na Zemi.

Slavný sci-fi příběh H.G. Wellse Válka světů se dočkal nového zfilmování, nazvaného War of the Worlds: The Attack (Válka světů: Útok). Režisér Junaid Syed říká, že se chtěl původního příběhu držet a respektovat jej, ale zároveň nabídnout jeho modernizaci a zpřístupnit jej mladším divákům. To na první pohled znamená, že je snímek zasazený do současnosti, hrdiny jsou mladí lidé a film hodně upřednostní akci.

Podle synopse se nové ztvárnění zaměřilo na trojici mladých astronomů, kteří sledují meteorit. Jakmile dopadne na Zemi, ocitá se planeta pod mimozemským útokem. Společně s jedním vojákem se skupina v Londýně snaží přijít na to, jak zachránit lidstvo. Bojujeme přitom s protivníkem, který nás dlouho sledoval a čekal na optimální moment k útoku.

Film na první pohled nepatří mezi ty nejdražší, zároveň to ale nevypadá, že bychom se měli bát nějaké ostudy. Tohle je spíš ten případ, kdy filmaři z nevelkého rozpočtu dokázali vyždímat maximum. Jestli vyprávění příběhu z pohledu mladých astronomů skutečně je dostatečně pádným důvodem pro to, aby se někdo pokoušel velkolepou sci-fi látku zpracovat menšímu rozpočtu navzdory, to nechám na vašem zvážení.

V hlavních rolích vystupují Sam Gittins, Vincent Regan, Alhaji Fofana, Lara Lemon, Stefan Boehm, Rosie Steel a Leo Staar. Scénář spolu s režisérem na motivy románu H.G. Wellse napsal Tom Jolliffe. Film bude uvedený v zahraničí 21. března, o místní distribuci v tuto chvíli nemáme zprávy.

Podklady a foto: Vertical

Válka světů

13.08.1953 | USA
Sci-Fi, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Válka světů: Sci-fi klasika se dočkala moderního zfilmování – trailer | Fandíme filmu Válka světů: Sci-fi klasika se dočkala moderního zfilmování – trailer | Fandíme filmu Válka světů: Sci-fi klasika se dočkala moderního zfilmování – trailer | Fandíme filmu Válka světů: Sci-fi klasika se dočkala moderního zfilmování – trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest