Free Guy: Jak to vypadá s pokračováním

Free Guy: Jak to vypadá s pokračováním | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Dvojka vypadala jako jasná věc. Nakonec však nemusí být vše tak jednoznačné. 

Free Guy byl v roce 2021 jedním z mála původních velkofilmů, kterým se podařilo uspět u kritiků i diváků. Poctivý dobrodružný blockbuster těžil z originálního prostředí a nespočtu popkulturních odkazů a referencí a diváci za něj v kinech nechali celosvětově 331 milionů dolarů. Při rozpočtu 125 milionů se nemusí jednat o vyložený hit, ovšem nutno podotknout, že snímek byl tehdy stále ještě ovlivněn končící pandemií Covid-19. Zprávy o možném pokračování se tak objevily záhy, později je potvrdil sám Ryan Reynolds a ještě loni tvrdil prezident studia 20th Century Steve Asbell, že scénář k dvojce je blízko dokončení. Situace však nemusí být tak jistá, jak by se mohlo zdát.

Nejnověji se k situaci kolem sequelu vyjádřil právě Reynolds, hlavní hvězda filmu, jenž v rozhovoru pro Variety nadnesl myšlenku, zda je vůbec potřeba točit další díl.

„Druhý díl má určitě potenciál a byla by to pro mě zábava. Na druhou stranu, potřebuje všechno nějaké pokračování? Já si tím nejsem tak jistý. Někdy je v pořádku zkrátka natočit parádní film, a pak říct na shledanou. Takže trochu váháte, jestli máte okamžitě oznámit pokračování, jen abyste potvrdili, že první film slavil úspěch. Jenže tak to není, úspěch prvního filmu se přece ukáže na úspěchu prvního filmu. A u toho můžete zůstat. Takže těžko říct [jak to dopadne], zatím [o pokračování] pořád jednáme.

Z vyjádření Ryana je patrné, že i když má pokračování šanci, jeho vznik není vůbec jasná věc. Režisér Shawn Levy v minulosti prohlásil, že by dvojku natočil pouze v případě, že by měla potenciál překonat původní film. Právě to obecně bývá u různých pokračování kamenem úrazu. Když k tomu přičteme vytíženost obou hlavních strůjců úspěchu a skutečnost, že film samotný končil příjemným happy endem, staví to případný sequel do nejisté situace. Na druhou stranu studia nerada nechávají úspěšné značky ležet ladem a svět Free Guye toho nabízí spoustu k objevování. Nezbývá než čekat na jakékoliv oficiální oznámení, které by situaci vyjasnilo.

Titulní foto: První Free Guy

Zdroj: Variety

Galerie: 5

Free Guy: Jak to vypadá s pokračováním | Fandíme filmu Free Guy: Jak to vypadá s pokračováním | Fandíme filmu Free Guy: Jak to vypadá s pokračováním | Fandíme filmu Free Guy: Jak to vypadá s pokračováním | Fandíme filmu Free Guy: Jak to vypadá s pokračováním | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest