Free Guy: Videoherní komedie s Ryanem Reynoldsem chystá pokračování

Free Guy: Videoherní komedie s Ryanem Reynoldsem chystá pokračování | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 3 obrázky
Akční zábava z videoherního prostředí sklízí pochvalné recenze a připravuje se dvojku.

Tento týden se do našich kin dostala akční komedie Free Guy. V té Ryan Reynolds hraje videoherní postavičku, jež si uvědomí samu sebe a postupně začne bojovat proti chystanému vypnutí svého světa. Snímek se inspiroval hrami jako GTA nebo Fortnite, střílí si z videoherních klišé, využívá volnosti plně digitálního světa a zaobírá se sebeuvědoměním umělé inteligence. Recenze jsou obecně pozitivní a za sebe také můžu snímek doporučit jako příjemnou akční zábavu, která ukazuje, jak by měl vypadat dobrý standard nenáročné velkofilmové zábavy.

Pokud jste si už Chlápka a jeho přátele stačili oblíbit, pak pro vás mám dobré zprávy. Disney chce oficiálně natočit pokračování. Oznámil to Ryan Reynolds na svém Twitteru. Snímek tento v kinech předstihl očekávání, což ale v současné době znamená, že se tržby odhadem vyšplhají zhruba na 26 milionů za první tři dny. To není nijak skvělé, ale pandemické časy zatím trvají a studio zřejmě prostě vidí ve značce potenciál pro celou sérii.

Ten ostatně vidí i režisér Shawn Levy, jenž byl ještě před pár dny v rozhovoru pro Den of Geek extrémně opatrný, když připouštěl, že by pokračování chtěl a má pro něj nápady, avšak nechce nic zakřiknout, protože ví, jak jsou šance v Hollywoodu vrtkavé, a že vše závisí na komerčním přijetí filmu.

První film skončil tím, že Chlápek ukázal celému světu, že vývojář Antwan (Taika Waititi) opravdu kód hry ukradl Millie (Jodie Comer) a Keysovi (Joe Keery). Díky odhalení se podařilo rozvíjející se umělé inteligence (herní postavičky) zachránit před smazáním a nadále nemusejí žít ve vražedné videohře, ale přesunuly se do videohry mírumilovné. Lze předpokládat, že aby pokračování mělo nějaké grády, tak tenhle poklid bude muset být znovu narušený.

Zdroje: Ryan Reynolds, Den of Geek

Galerie: 4

Free Guy: Videoherní komedie s Ryanem Reynoldsem chystá pokračování | Fandíme filmu Free Guy: Videoherní komedie s Ryanem Reynoldsem chystá pokračování | Fandíme filmu Free Guy: Videoherní komedie s Ryanem Reynoldsem chystá pokračování | Fandíme filmu Free Guy: Videoherní komedie s Ryanem Reynoldsem chystá pokračování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest