Morning: V chystané sci-fi vědci dokázali zrušit spánek

Morning: V chystané sci-fi vědci dokázali zrušit spánek | Fandíme filmu
Lucasfilm
Snímek producenta Benedicta Cumberbatche doplnil obsazení a míří před kamery.

Je to více než rok, co jsme poprvé psali o sci-fi Morning (Ráno), která se odehrává v dystopickém světě, kde neexistuje spánek. Snímek je popisovaný jako „příběh mezilidských vazeb, produktivity a schopnosti snů a vzpomínek vyvolávat změnu“. Natáčení filmu začne později v letošním roce v Německu a tak se postupně doplňuje obsazení.

Už loni byli obsazení Laura Dern, Benedict Cumberbatch a Noah Jupe. K těm se přidává Naomie Ackie, herečka známá ze seriálu The End of the F***ing World, z minisérie Sekerka, ze Star Wars: Vzestupu Skywalkera a především z loňského životopisného snímku Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody.

Morning vykreslí svět blízké budoucnosti, v němž panuje nikdy nekončící den. Speciálně vyvinutá pilulka lidi zbavuje potřeby spánku a díky umělému slunci panuje konstantní světlo. Život a práce tak nikdy nekončí. Mladá generace vyrůstá ve světě, v němž jí byl odepřený spánek a začíná uvažovat o vzpouře, která by jí navrátila sny.

Ústřední postavou je ambiciózní Cathy (Dern), která v počátcích patřila mezi zastánce permanentně probuzeného světa. Po smrti manžela Franka (Cumberbatch) se snaží spolu se synem Dannym (Jupe) nějak dát dohromady svůj život a zároveň sleduje, jak se rozpadá celý okolní svět, který pomáhala vybudovat. Hrdinka se dlouho snažila potlačit vzpomínky na svého mrtvého manžela. Ty však společně s příchodem člověka z Frankovy minulosti (Ackie) postupně prosakují zpátky do jejího života. Nezbývá jí, než noční může čelit, zatímco se snaží nepřijít o Dannyho, který je víc a víc vtahovaný do podvratného podsvětí, kam se uchylují lidé s touhou po snech.

Producenti uvádějí, že chystaná sci-fi má reflektovat naši současnou posedlost produktivitou, která nám bere schopnost truchlit, milovat a navazovat mezilidská spojení. Dalšími tématy budou vliv spánku a snění na naše bytí a vzpoura proti rozhodnutím našich rodičů. Snímek režíruje Justin Kurzel (Assassin's Creed, Macbeth). Scénář napsal neznámý Sam Steiner. Cumberbatch se řadí mezi producenty filmu.

Titulní foto je ilustrační, Naomie Ackie ve filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest