En Plein Feu: Katastrofický thriller zachytil hrůzu lesních požárů

En Plein Feu: Katastrofický thriller zachytil hrůzu lesních požárů | Fandíme filmu
SudioCanal
Zobrazit další 3 obrázky
Upoutávka představuje snímek o lesních ohních, které loni zachvátily jižní Francii.

Česko má bohužel čerstvou zkušenost s masivními lesními požáry po loňských červencových (a srpnových) událostech v Českosaském Švýcarsku. Jen o pár týdnů dříve zasáhly masivní požáry zalesněné oblasti na jižním pobřeží Francie. Vyhořela plocha o rozloze téměř 21 tisíc hektarů a evakuováno muselo být více než 36 tisíc lidí. V letošním roce události připomene snímek En Plein Feu (zhruba „V jednom ohni“, mezinárodně The BlazePožár).

Hrdiny snímku jsou Simon a jeho stárnoucí otec Joseph. Oba žijí na jihu Francie, v zalesněném přímořském regionu který zachvátí rozsáhlý požár. Jejich domov zastihne varovné hlášení, a tak jim nezbývá než všechno nechat a vydat se do bezpečí. Avšak vítr sílí, vzduch se plní kouřem a dvojice uvízne v evakuační zácpě. Oheň se stále blíží, z nebe „sněží“ popel a teplota roste. Simon se rozhodne, že pokud má zachránit sebe i slabého otce, musí sám najít cestu ven.

Snímek napsal a natočil Quentin Reynaud (Rozhodující set), který říká, že chtěl v divácích navodit skličující pocit, který zažívají lidé, kolem kterých se stahuje smyčka hrozícího nebezpečí. Natáčelo se v oblasti, která byla ohněm skutečně zasažena. V hlavních rolích vystupují Alex Lutz, André Dussollier a Sophie Parel. Francouzská kino premiéra je naplánována na březen, pak snímek čeká další mezinárodní distribuce.

Podklady a foto: StudioCanal

Galerie: 4

En Plein Feu: Katastrofický thriller zachytil hrůzu lesních požárů | Fandíme filmu En Plein Feu: Katastrofický thriller zachytil hrůzu lesních požárů | Fandíme filmu En Plein Feu: Katastrofický thriller zachytil hrůzu lesních požárů | Fandíme filmu En Plein Feu: Katastrofický thriller zachytil hrůzu lesních požárů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest