Největší pecky, které do konce roku 2023 uvedou Netflix a spol.

Největší pecky, které do konce roku 2023 uvedou Netflix a spol. | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 6 obrázků
Velký přehled představuje výčet těch největších, nejvýpravnějších a nejzajímavějších filmů, co letos uvedou streamovací služby.

Nejen do kin přijdou letos lákavé filmy s vysokými rozpočty a známými herci. Streamovací služby i nadále rozšiřují svůj obsah a dávají desetimilionové až stomilionové částky do svých projektů, tedy i do nových filmů. V minulém článku jsme pro vás vybrali ty nejočekávanější letošní kinofilmy, v tomto pro vás máme ty nejzajímavější kousky které letos uvidíme v rámci nabídky streamovacích platforem. Většina letošních novinek zatím nemá specifikované datum premiéry, víme jen, že letos jejich čas konečně nadešel

 

Luther: The Fallen Sun (Netflix)

Datum premiéry: 10. 3.2023

Seriál Luther zaznamenal poměrně velký úspěch a dočkal se hned pěti řad, kdy ta poslední vyšla v roce 2019. V březnu dorazí filmové pokračování s názvem Luther: The Fallen Sun (u nás s podtitulem Pád z nebes). Film opět obstarají tvůrci seriálu, režisér Jamie Payne a scenárista Neil Cross. V hlavní roli se vrací charismatický Idris Elba, kterého tentokrát doplní Cynthia Erivo a Andy Serkis. Podle anotace geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uteče z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha.

 

Extraction 2 (Netflix)

Datum premiéry: 16. 6.2023

Pokračování úspěšného akčního hitu od režiséra Sama Hargravea by mělo české fanoušky zajímat hned ze dvou důvodů. Zaprvé snad půjde opět o akční našlapanou jízdu, a zadruhé se z části natáčel u nás. Bohužel české lokace by měly ve filmu ztvárnit Arménii a Gruzii, i tak jsme určitě zvědaví třeba na vlakovou honičku zasněženými Krušnými horami. Režisér snímku jasně naznačil, že s pokračováním musí přijít také více akce i napínavých momentů a také proto se jedná o jeden z nejočekávanějších akčních filmů příštího roku. V hlavní roli Tylera Rakea se vrací Chris Hemsworth.

 

Heart of Stone (Netflix)

Datum premiéry: 11. 8.2023

V chystaném špionážním akčním thrilleru se představí Gal Gadot jako agentka CIA. Je to právě ona, kdo jako jediný může zachránit život nejnebezpečnějšímu a nejdůležitějšímu spolupracovníkovi, jakého má ve své síti mocná špionážní agentura určená k udržování míru. Víc nám Netflix zatím neprozradil, avšak první ukázka naznačuje, jakým směrem se film vydá. Konkrétně tedy směrem výbuchů, zemité akce a adrenalinu. Režii snímku obstaral Tom Harper a kromě Gadot ve filmu uvidíme také Jamie Dornana, Matthiase Schweighofera či Sophie Okonedo.

 

The Killer (Netflix)

Datum premiéry: 10.11.2023

Že pro sebe streamovací služby získávají velká režisérská jména potvrzuje také další film našeho výběru. Tím je neo-noirový akční thriller The Killer, který pro Netflix připravuje oblíbený David Fincher. Renomovaný režisér se pokusí internetové diváky získat zpět na svoji stranu po nepříliš slavně přijatém Mankovi. Jeho nejnovější projekt k tomu přímo vybízí. Film adaptuje stejnojmený francouzský komiks, který sleduje život nájemného zabijáka. Do hlavní role byl obsazen Michael Fassbander, spolu s ním ve filmu uvidíme například Tildu Swinton. Natáčení skončilo již loni v březnu a film nám Netflix představí letos v listopadu. 

 

Rebel Moon (Netflix)

Datum premiéry: 22.12.2023

Rebel Moon má na svědomí Zack Snyder. Čeká nás space opera inspirovaná světem Hvězdných válek a také například dílem Akiry Kurosawy. Synopse hovoří o mírumilovné kolonii na okraji galaxie, která je ohrožována vojenskými silami tyranského správce Balisaria. Hlavní hrdinkou je mladá žena se záhadnými schopnostmi jménem Kora, která se vydá hledat pomoc na sousední planetu, kde chce získat na stranu odporu proti agresorovi další válečníky. Obsazení tvoří Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Djimon Hounsou, Ed Skrein, Ray Fisher, Corey Stoll či Anthony Hopkins. Film dorazí na Netflix dva dny před Štědrým dnem a už teď má zelenou i plánované pokračování. 

 

Argylle (Apple TV+)

Datum premiéry: Zatím neznámé

Režisér Matthew Vaughn po devíti letech opouští sérii Kingsman, aby nám v roce 2023 nadělil špionážní akci s názvem Argylle. Hlavním hrdinou je vynikající špion, který je po amnézii přesvědčený, že je proslulým autorem špionážních románů. Jakmile se mu vzpomínky začnou vracet, vydá se na cestu pomsty proti záhadné organizaci, pro kterou dříve pracoval. Hlavní roli ztvárnil populární Henry Cavill, k němuž se přidali Sam Rockwell, Bryce Dallas Howard, John Cena, Samuel L. Jackson, Bryan Cranston či Dua Lipa. Nabité obsazení tak vyvolává očekávání, stejně jako jméno režiséra. Vaughn je oblíbený pro svůj výrazný a dynamický akční rukopis plný originálních a bláznivých nápadů. Snímek by měl sloužit jako začátek trilogie.

 

Killers of the Flower Moon (Apple TV+)

Datum premiéry: Zatím neznámé

Tento těžký kalibr měl původně přijít již loni, ovšem byl nakonec odložen na rok 2023. Nejnovější snímek od legendárního Martina Scorseseho a scenáristy Erica Rotha adaptuje knihu sepsanou podle skutečných událostí, která vypráví o vyšetřování záhadných vražd v indiánském kmeni Osage z roku 1920. Hlavních rolí se ujali Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone a Jesse Plemons. Posun chystané premiéry naznačuje, že si Scorsese dává v postprodukci záležet a pokud by vám ani tohle nestačilo, aby vás projekt zaujal, pak vězte, že rozpočet filmu byl plných 200 milionů dolarů! Určitě půjde o jednoho z velkých oscarových kandidátů příštího roku. 

 

Maestro (Netflix)

Datum premiéry: Zatím neznámé

Leonard Bernstein patří mezi nejuznávanější hudební skladatele a dirigenty minulého století. Podepsal se například pod hudbu k několika slavným muzikálům včetně původního West Side Story z roku 1957 a zkomponoval také spoustu známých orchestrálních skladeb. Poctu tomuto hudebnímu velikánovi v chystaném biografickém dramatu s názvem Maestro složí Bradley Cooper, který kromě ztvárnění hlavní role usedne i do režisérského křesla. Po Zrodila se hvězda to bude jeho už druhý výlet do světa hudby. Jeho filmovou manželku Feliciu Montealegre ztvárnila Carey Mulligan, a snímek by se měl zaměřit mimo jiné i na jejich rozporuplné manželství, které ovlivňovala skutečnost, že Bernstein byl homosexuál. V roli producentů se na filmu podílí Steven Spielberg, Martin Scorsese a Todd Phillips, další obsazení filmu tvoří Maya Hawke, Sarah Silverman a Jeremy Strong.

 

Red One (Prime Video)

Datum premiéry: Zatím neznámé

Poprvé po devíti letech uvidíme letos Dwayna Johnsona pouze v jednom jediném filmu. Ten navíc přijde až koncem roku. Bude jím akční rodinné dobrodružství s názvem Red One, které na letošní Vánoce chystá Amazon. Režíruje Jake Kasdan podle scénáře od Chrise Morgana. Snímek má být jakousi reimaginací vánoční mytologie, a potenciálním začátkem celé filmové franšízy. Druhou hlavní roli ulovil Chris Evans, kterého ve vedlejších rolí doplňují Kiernan Shipka, Kristofer Hivju, Lucy Liu nebo J.K. Simmons. Natáčení filmu nedávno skončilo, tudíž by letošní vánoční premiéře nemělo nic bránit.

 

Napoleon (Apple TV+)

Datum premiéry: Zatím neznámé

Ridley Scotta se spojil se společností Apple, pro kterou natočil historické drama Napoleon v hlavní roli s Joaquinem Phoenixem. Scénář obstaral David Scarpa, který pro Scotta napsal již Všechny prachy světa, a příběh snímku se zaměří na vzrůst Napoleonovi moci a jeho nestálé manželství s císařovnou Joséphine. Tu si zahrála Vanessa Kirby. Ve filmu by se mělo objevit hned šest velkých bitevních scén, kromě jiných také Napoleonovo první vítězství při obléhání Toulonu. Scott má na kontě Gladiátora, Království nebeské či Poslední duel, takže další jeho historická látka vzbuzuje značnou zvědavost.

 

Havoc (Netflix)

Datum premiéry: Zatím neznámé

Režisér Gareth Evans si udělal renomé především díky akčním řežbám Raid a Raid 2, avšak od té doby se akčnímu žánru moc nevěnoval (natočil epizodu found footage hororu V/H/S a dobový horor/thriller Apostle). To se však změní v letošním roce, kdy uvede svoji novinku Havoc, akční thriller v hlavní roli s Tomem Hardym. Ten ve filmu hraje detektiva, který se musí probojovat kriminálním podsvětím, aby zachránil uneseného syna prominentního politika. Při cestě rozkrývá hlubokou síť korupce a spiknutí, která ohrožuje celé město. Obsazení dále doplňují Timothy Olyphant a Forest Whitaker.

 

Beverly Hills Cop: Axel Foley (Netflix)

Datum premiéry: Zatím neznámé

Jedno z pokračováních, ve které jsme už ani nedoufali. Po dlouhých 29 letech se vrací Eddie Murphy do své nejslavnější role detektiva Axela Foleyho. Čtvrtý díl ke komediální sérii se plánuje již od devadesátých let a po mnoha personálních změnách nakonec film natočil jako celovečerní debut Mark Malloy. Natáčení proběhlo v loňském roce. Kromě Murphyho se ve svých rolích vracejí také Paul Reiser, John Ashton, Judge Reinhold a Bronson Pinchot. Nové tváře pak tvoří Joseph Gordon-Levitt, Kevin Bacon a Mark Pellegrino.

Filmů samozřejmě streamovací služby nechaly natočit a divákům představí daleko více, ale tohle byly podle nás ty nejzajímavější, o kterých se letos bude nejvíc mluvit. V komentářích nám dejte vědět, na které se nejvíc těšíte vy.  

Galerie: 7

Největší pecky, které do konce roku 2023 uvedou Netflix a spol. | Fandíme filmu Největší pecky, které do konce roku 2023 uvedou Netflix a spol. | Fandíme filmu Největší pecky, které do konce roku 2023 uvedou Netflix a spol. | Fandíme filmu Největší pecky, které do konce roku 2023 uvedou Netflix a spol. | Fandíme filmu Největší pecky, které do konce roku 2023 uvedou Netflix a spol. | Fandíme filmu Největší pecky, které do konce roku 2023 uvedou Netflix a spol. | Fandíme filmu Největší pecky, které do konce roku 2023 uvedou Netflix a spol. | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest