Marlowe: Liam Neeson si zahrál klasického detektiva

Marlowe: Liam Neeson si zahrál klasického detektiva | Fandíme filmu
Open Road Films
Zobrazit další 3 obrázky
Pusťte si trailer noirové kriminálky, kde se Neson zaplétá do nebezpečného vyšetřování, kde každý něco skrývá.

Detektiv Philip Marlowe spisovatele Raymonda Chandlera patří k prototypům drsných noirových vyšetřovatelů. Postava vznikla už ve 20. letech minulého století, Chandler i jeho následovníci o něm napsali řadu povídek a románů. Už ve 40. letech se Marlowe dočkal prvního filmového zpracování. Postavu během let hráli například Humphrey Bogart, Elliott Gould, Robert Mitchum, Powers Boothe nebo Danny Glover. V Česku se jím inspiroval Mazaný Filip.

Aktuálně se klasický detektiv znovu vrací, konkrétně v podání Liama Neesona. Ten závěr svojí kariéry proměnil v plejádu drsných rolí, takže jsou na něj diváci v podobné poloze zvyklí. V úloze vyšetřovatele navíc bude působit přirozeněji, než když se jej jiné soudobé filmy stále pokoušejí uvrtat do akčních scén. Tady Liamův vyšší věk trkne do oka pouze v momentech, kdy toká s o 25 let mladší Diane Kruger.

Děj kriminálního thrilleru je zasazený do druhé poloviny 30. let minulého století. Zkušený, ale nepříliš úspěšný detektiv Philip Marlowe (Neeson) je v Los Angeles najatý, aby našel bývalého milence Clare Cavendish (Kruger), oslnivé dcery slavné filmové hvězdy. Vyšetřování odhalí pavučinu lží a Marlowe se rychle zaplétá do smrtícího případu, kde má každý co skrývat.

Filmovou hvězdu ztvárnila Jessica Lange, dále ve snímku vystupují Adewale Akinnuoye-Agbaje, Ian Hart, Colm Meaney, Danny Huston a Alan Cumming. Režíroval zkušený Neil Jordan (Interview s upírem, Snídaně na Plutu, seriál Borgiové), scénář napsal William Monahan (Království nebeské, Skrytá identita, Labyrint lží) na motivy románu Černooká blondýnka, který dlouho po smrti Raymonda Chandlera napsal John Banville. Snímek bude 15. února uveden do amerických kin, pak se může dočkat další distribuce.

Podklady a foto: Open Road Films

Galerie: 4

Marlowe: Liam Neeson si zahrál klasického detektiva | Fandíme filmu Marlowe: Liam Neeson si zahrál klasického detektiva | Fandíme filmu Marlowe: Liam Neeson si zahrál klasického detektiva | Fandíme filmu Marlowe: Liam Neeson si zahrál klasického detektiva | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest