Agatha: Coven of Chaos: Natáčení začíná, známe kompletní obsazení

Agatha: Coven of Chaos: Natáčení začíná, známe kompletní obsazení | Fandíme filmu
Marvel
Do natáčení se zapojí režisérka seriálového hitu Wednesday. Zřejmě se podíváme do minulosti.

Už příští úterý v americké Atlantě začne natáčení nové marvelovské série Agatha: Coven of Chaos, jež se zaměřuje na Agathu Harkness (Kathryn Hahn), mocnou čarodějku představenou v sérii WandaVision. Těsně před první klapkou se nám odhaluje většina obsazení a tvůrčího týmu.

Účast Hahn byla jasná od prvního oznámení, postupně se do klíčových rolí přidali Aubrey Plaza a Joe Locke. Z původního seriálu se vracejí Debra Jo Rupp jako jako Sharon Davies (ve fiktivní realitě paní Hart), Emma Caulfield jako Sarah Proctor (ve fiktivní realitě Dottie Jones), David Lengel jako Harold Proctor (ve fiktivní realitě Phil Jones), David Payton jako John Collins (ve fiktivní realitě Herb), Asif Ali jako Abilash Tandon (ve fiktivní realitě Norm), Amos Glick jako kurýr s pizzou (ve fiktivní realitě pošťák Dennis) Brian Brightman jako šerif a Kate Forbes jako Evanora Harkness, matka Agathy.

Největší pozornost budí asi poslední castingová položka. Pokud se Evanora z ničeho nic neobjeví v současnosti (a neměla by, Agatha ji zdánlivě zabila), tak se znovu podíváme do 17. století či do ještě hlubší minulosti a dozvíme se něco víc o Agathině předchozím životě.

Již dříve bylo oznámeno, že v dalších rolích byly obsazeny Patti LuPone a Sasheer Zamata, ale tím výčet nováčků nekončí. V blíže neurčených rolích se přidávají také Miles Gutierrez-Riley (Trosečnice), Okwui Okpokwasili a Maria Dizzia (Schodiště, Orange Is the New Black)

Podrobnosti známe také o tvůrčím týmu. Jako hlavní scenáristka a producentka se vrací Jac Schafefer, která byla hlavní scenáristkou už u WandaVision. Tentokrát se zhostí také režie několika epizod. V minulosti natočila jeden celovečerní film, ale jinak se po stránce režie její kariéra dosud příliš nerozvíjela, tak třeba jí Agatha pomůže pořádně prorazit. Dále režírují Gandja Monteiro (Wednesday, Pomsta s chutí třešní) a Rachel Goldberg (Američtí bohové, Resident Evil).

Hlavní roli v Agatha: Coven of Chaos hraje Kathryn Hahn. Dále hrají Aubrey Plaza, Eric André, Emma Caulfield, Joe Locke, Maria Dizzia, Ali Ahn, Patti LuPone, Debra Jo Rupp a Sasheer Zamata. Showrunnerkou je Jac Schaeffer. Společně s ní se podílejí na novince také další scenáristé WandaVision - Peter Cameron, Cameron Squires, Laura Donney, Megan McDonnell a Mary Livanos.

Čarodějnice Agatha Harkness původně pochází ze 17. století, z amerického Salemu. Tam se zpronevěřila svým čarodějným družkám, když potají začala studovat zapovězenou černou magii. V boji své družky zabila. Znovu ji potkáváme v současnosti, kde vycítila silnou magii Wandy Maximoff a chtěla vstřebat její síly. K tomu jí měla dopomoci temná kniha Darkhold. Nakonec byla odhalena a v přímém souboji s Wandou poražena. Wanda jí potom vymazala paměť a odsoudila ji k životu obyčejné tetky ze sousedství, za niž se do té doby vydávala. Dosavadní filmy a série nám ukázaly, že Darkhold má negativní vliv na své uživatele. Protože byl Darkhold v Doctoru Strangeovi v mnohovesmíru šílenství zničen, je možné, že se bude Agatha v budoucnu chovat jinak než doposud.

Titulní foto je ilustrační: Agatha Harkness v sérii WandaVision

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest