Režisér Michael Bay je obviněn ze zabití holuba při natáčení

Režisér Michael Bay je obviněn ze zabití holuba při natáčení | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Itálie se vytrvale soudí s králem filmových explozí.

Magazín The Wrap odhalil kuriózní kauzu. Italské úřady se už několik let soudí s Michaelem Bayem. Ten v roce 2018 v zemi natáčel akční velkofilm 6 underground: Tajné operace. Během produkce měl být v Římě údajně zabitý poštovní holub, který měl být sražený kamerovým vozíkem. Ptáci jsou v Itálii chránění, stejně jako v celé Evropské unii.

Incident měl údajně zaznamenaný fotoaparátem a Michael Bayovi je úřady připisována odpovědnost kvůli tomu, že jakožto režisér stojí v čele celého štábu. Trestem za zabití holuba je v Itálii relativně nízká pokuta, tu však Bay zaplatit odmítá. Nesmí mluvit o detailech probíhajícího soudního řízení, nicméně trvá na tom, že během žádného jeho natáčení nikdy žádné zvíře nebylo zraněno nebo jinak ohroženo. Považuje se za milovníka zvířat a aktivistu ve věci zvířecích práv.

Bay říká, že má k dispozici videomateriál i řadu očitých svědků, kteří jednoznačně prokazují, že údajná inkriminující fotografie dává nepravý obraz skutečné situace. Režisér je přesvědčený, že nakonec soudní při vyhraje, ačkoliv je pravdou, že v dosavadních letech se Bayovým právníkům zatím stále trestní řízení ukončit nepodařilo.

Titulní foto: 6 underground: Tajné operace

Zdroj: The Wrap

Galerie: 2

Režisér Michael Bay je obviněn ze zabití holuba při natáčení | Fandíme filmu Režisér Michael Bay je obviněn ze zabití holuba při natáčení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest